ANNONCE

Kåring: Disse racer er de bedste familiehunde

9. februar 2020 13:00 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Den anerkendte amerikanske hundeorganisation, American Kennel Club, har udpeget, hvilket hunde der er de bedste familiehunde.

Rigtig mange danske familier har hund – og der er også mange fordele ved at anskaffe sig en hund, hvis man er en familie med børn.

Men når man skal vælge, hvilken hund man gerne vil udvide familien med, er det ikke helt ligegyldigt, hvilken race der er tale om.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det er således vigtigt, at man vælger en race, der har det fornødne rolige temperament – og som generelt kan formå at omgås børn i alle aldre.

Den anerkendte hundeorganisation, American Kennel Club, har derfor udpeget, hvilket hunderacer der på baggrund af disse egenskaber, er de bedste familiehunde.

Du kan se de mest familieegnede hunderacer i galleriet ovenfor artiklen.

Stor forskel på levetid

De fleste er nok klar over, at der kan være forholdsvis stor forskel på levetiden for de forskellige hunderacer.

Newsbreak.dk har således tidligere skrevet om, hvilke hunderacer der har den kortest forventede levetid.

Det kan du læse mere om i denne artikel – hvor du også kan se, hvilken hund der har verdensrekorden for længste levetid:

Disse hunderacer har den korteste levetid

Fakta

Gode kæledyr til børn

1. Hund

Fordele: Hunde er sociale væsener, der gerne vil være en de af familien. Lidt større børn kan også tage del i pligterne.

Pris: Hunde kan koste fra et par tusind til 10.000 kroner alt afhængig af race og stamtavle, men så kommer startudstyr for 2.000 til 3.000 kroner oveni. En hund koster cirka 5.000 til 6.000 kroner i foder  og andet om året.

2. Kat

Fordele: En kat klarer sig selv og skal ikke luftes flere gange om dagen.

Pris: En almindelig huskat kan man som regel få gratis, men vil du have en racekat koster den op til flere tusind kroner og så kommer startudstyr på 1.000 til 2.000 kroner oveni. En kat koster cirka 5.000 kroner om året i foder med mere.

3. Hamster

Fordele: En hamster er et sødt lille dyr, som ikke er så afhængige af sine ejere som en hund. Den er let at gøre tam og har ikke brug for gåture.

Pris: En hamster koster cirka 150 kroner fra ny og så skal man købe udstyr for cirka 700 kroner oveni. Den koster cirka 1.500 kroner om året i foder og andet.

Kilder: Samvirke, Politiken, Magasinet Penge, dyrlæge Lars Ingemann Olsen & Alt.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu