Stor menneskesmuglersag skudt i gang i Holstebro

31. januar 2013 11:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Stor menneskesmuglersag skudt i gang i Holstebro
Billede mangler

En 43-årig herboende filippinsk kvinde sidder netop nu på anklagebænken i Retten i Holstebro i en stor sag om menneskesmugling. Hele 1049 filippinere skal ifølge Midt- og Vestjyllands Politi ulovligt være kommet ind i Danmark med kvindens hjælp, skriver bt.dk.

 

Aldrig før er en så stor menneskesmuglersag blevet behandlet på dansk jord, og derfor er dagens retsmøde, som er det første af i alt fire, historisk – ligesom selve sagen.

Den filippinske kvinde, som står anklaget for at være bagmand, har ifølge anklagerne haft 87 medsammensvorne, som har fået betaling for at informere Udlændingeservice om, at de illegale filippinere enten var deres familiemedlemmer, eller at de var værter for de nye borgere i Danmark.

Flere af de medsammensvorne er allerede dømt i sagen.

Den 43-årige filippiner, som er dansk gift og har tre dansk-filippinske børn, har siddet varetægtsfængslet efter sin anholdelse 8. december 2011, mens politiet har arbejdet intensivt for at optrevle smuglernetværket.

Den formodede bagkvinde har ifølge bt.dk tidligere formidlet kontakter i au pair-brancen i sit eget danske firma, og hun er også registreret som stifter af en nødhjælpsorganisation.

Retssagen skulle være begyndt 23. januar, men fordi sagen helt frem til den dato er blevet efterforsket, og fordi anklager og forsvarer derfor har haft behov for at se nærmere på de nyeste beviser, blev den udskudt. Den er nu berammet til fire retsdage, og der forventes dom tirsdag i næste uge.

Strafferammen for menneskesmugling er otte års fængsel.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu