Stor mystik omgærder ligfund: Hvornår er spædbarn begravet?

17. oktober 2017 19:20 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Køn, dødsårsag og dødsmåde. Intet af det har politiet fået svar på. Det er desuden uvist, hvornår spædbarnet er blevet begravet.

Det var her liget af barnet blev fundet. Video: Local Eyes.

Godt 28 timer er gået, siden nogle ikke dansk-talende bygningsarbejdere mandag fandt, hvad der viste sig at være liget af et spædbarn. Det frygtelige fund blev gjort i et bed ved et grønt areal mellem blokkene i boligområdet Brinken i Glostrup. Barneliget var gravet ned – svøbt i en rød trøje.

Se mere video hos Local Eyes.

Som sagen ser ud nu, er der ikke mange svar på centrale spørgsmål i den tragiske sag, der for nuværende altså er omgærdet af en del mystik. Det oplyser efterforskningsleder Ole Nielsen tirsdag aften til Newsbreak.dk.

Liget er blevet obduceret i løbet af tirsdagen, men det har ikke givet umiddelbare svar.

– Vi har endnu ikke fået svar på barnets køn, dødsårsag eller -måde, siger Ole Nielsen.

Hvornår er liget gravet ned

En af de ting, der især er stor mystik om, er selve fundet af spædbarneliget. Som Københavns Vestegns Politi kunne oplyse til Newsbreak.dk allerede mandag, så var det nogle bygningsarbejdere – hele boligområdet er under renovering – der pludselig bemærkede noget stikke op af jorden. De kiggede nærmere og syntes, det lignede liget af et spædbarn.

Det viste sig siden at holde stik. Det rejser et naturligt spørgsmål – hvorfor har ingen opdaget liget før nu? Ekstra Bladet har i en artikel stillet spørgsmål ved især, hvorfor gårdmanden, der slår græsset netop der, ikke tidligere er stødt på den røde trøje eller det indsvøbte lig.

– Det er altså lidt underligt. Alle ansatte har spekuleret over, hvordan fanden det kan lade sig gøre, siger Jørgen Reimann, der er byggesagskoordinator i Glostrup Boligselskab, til avisen.

Gårdmanden er af den pertentlige og ordentlige slags, fortæller selskabet, og det samme bekræfter efterforskningslederen Ole Nielsen over for Newsbreak.dk. Gårdmanden har været til afhøring hos politiet, men er ikke mistænkt for noget.

– Her er en gårdmand, der passer området rigtig flot og godt, og han har altså ikke set det her lig. Det er underligt, siger Ole Nielsen.

Af samme årsag vurderes det, at der er sket noget for ganske nylig, der har foranlediget liget til at dukke op af jorden. Det naturlige spørgsmål, Newsbreak.dk så stiller efterforskningslederen er, om der er nogle indikationer på, at liget kun for nylig er gravet ned netop her. Det er tidligere blevet oplyst, at der er tale om et lig, der har “ligget længe”.

Svaret lyder, at efterforskerne for nuværende ikke kan afvise, at liget har været et andet sted forinden og altså for kort tid siden er gravet ned i.

– Så langt er vi ikke nået endnu. Det er en mulighed. Det kan også være et dyr, der har gravet. Vi ved det ikke endnu, siger Ole Nielsen.

Bomberyddere har hjulpet

Ved 14-tiden tirsdag – 24 timer efter anmeldelsen – udsendte politiet en pressemeddelelse, hvor der blev gjort status over arbejdet med sagen, der har rystet beboerne i området. Her i fremgår det, at politiet siden mandag har været massivt tilstede og foretaget en række forskellige undersøgelser i området, som er afspærret og vil være det i nogen tid endnu.

En af de ting, flere har studset over i omtalte pressemeddelelse er bemærkningen “blandt andet har forsvarets ammunitionsrydningstjeneste bistået med afsøgning i de grønne områder.

For hvad pokker laver bomberydderne i en sag om et ligfund?

– Som det står, har de hjulpet med at afsøge hele området. De har blandt andet ledt efter et redskab, der kan være brugt til at grave det her spædbarn ned med. Der er ikke noget dramatisk i det, og det har intet med sprængstoffer at gøre, selv om jeg godt kan forstå, man tænker det, siger Ole Nielsen.

Forsvundne børn

Både mandag og tirsdag fastslår politiet over for Newsbreak.dk, at der ikke umiddelbart er nogle sager om forsvundne børn, der springer frem i forbindelse med fundet af liget mandag.

Det burde der ellers, hvis alt er gået efter bogen.

– Normalvis vil en graviditet blive registreret ved at en kvinde går til egen læge, og så bliver henvist til et forløb på en fødeafdeling. Når de har født, så registrerer vi barnet og opretter cpr-nummer på dem og anmelder dem til sognet. Og så giver vi jo besked til sundhedsplejen om, at barnet er født, sagde Ann-Birgitte Havelund Nielsen, afdelingsjordemoder på fødeafsnittet på Aarhus Universitetshospital, til Newsbreak.dk tidligere tirsdag.

I tilfælde, hvor en gravid kvinde “forsvinder” fra svangreforløbet, vil man ringe til den gravide og finde ud af, hvad der er sket – typisk er der tale om, at kvinden er flyttet og er kommet i forløb ved et andet hospital uden at have oplyst det, forklarede hun.

Af samme årsag vil Københavns Vestegns Politi hjertens gerne høre fra personer, der må have kendskab til sager om forsvundne børn.

Kontakt Københavns Vestegns Politi døgnet rundt på telefonnummer 43 86 14 48.

Fakta

Sager om efterladte børn

Mandag fandt bygningsarbejdere skelettet af et spædbarn delvist nedgravet i et grønt område i Glostrup.

Cirka en gang om året findes et spædbarn efterladt, men det er sjældent, at de bliver slået ihjel. Få her et overblik over tidligere sager med efterladte eller dræbte spædbørn.

* 2016: En nyfødt pige bliver fundet i en affaldsskakt af en gårdmand i Værebroparken i Bagsværd. Den lille pige bliver bragt til Rigshospitalet og overlever.

* 2015: Et spædbarn bliver fundet i en pose mellem to containere i Ballerup. Det drejede sig om en nyfødt, som efter omstændighederne havde det godt.

* 2014: Spædbarn bliver fundet i buskads tæt ved Aarhus Sygehus. Pigen er påklædt og i god behold.

* 2013: En nyfødt pige bliver fundet i en plastikpose under en busk i Farum. Hun er afkølet, men uden for livsfare.

* 2013: Nedkølet barn bliver fundet i København, men er uden for livsfare. Pigen er omkring en uge gammel.

* 2011: En kvinde finder et nyfødt barn i en plastikpose i Maribo. Drengen bliver bragt til hospital og overlever.

* 2011: En nyfødt baby bliver fundet død i Søndersø ved Viborg. Barnet var lidt for tidligt født og vejede omkring to kilo. Undersøgelser har slået fast, at det var i live ved fødslen.

* 2009: I et buskads ved Hee Skole i Ringkøbing bliver et spædbarn fundet. Barnet bliver opdaget af en flok legende drenge.

* 2008: Liget af et højst fire dage gammelt spædbarn bliver fundet i en plastikpose i et skovområde nær Horsens.

* 2007: Underkroppen fra liget af spædbarn bliver fundet i grusgrav i Storvorde syd for Aalborg.

* 2007: Liget af et spædbarn bliver fundet i en plastikpose i en å i Odense.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu