ANNONCE

Stor politiaktion: Syv anholdt

4. august 2020 14:47 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Syv personer er tirsdag formiddag blevet anholdt i koordineret aktion.

Stor politiaktion: Syv anholdt
Blandt andre ting var kosterne gravemaskiner. Genrefoto: Scanpix

I en større koordineret aktion på tværs af flere politikredse blev syv personer tirsdag formiddag anholdt omkring klokken 10.00. Det drejer sig om fire rumænske mænd i alderen 24 til 42 år, en dansk mand på 35 år og to rumænske kvinder på henholdsvis 35 og 40 år, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Det er Særlig Efterforskning Øst (SEØ), der siden maj har været i gang med en omfattende efterforskning af adskillige grove tyverier af især entreprenørmaskiner, hårde hvidevarer og større mængder el-værktøj.

Anholdelserne er foregået over fire fire af fem sjællandske politikredse, og der er blevet ransaget en række steder, hvor også anholdelserne fandt sted. Efterforskningen har vist, at en gruppe herboende rumænske statsborgere har indkøbt og på andre måder sat sig i besiddelse af de stjålne effekter.

De syv sigtes derfor for groft hæleri, oplyser politiinspektør Mads Helios, der er leder af SEØ.

– Det er vores opfattelse, at denne gruppe har en del berigelseskriminalitet på samvittigheden, så det er selvfølgelig med stor tilfredshed, at vi har kunne anholde dem i dag. Nu venter den videre efterforskning, så vi kan sikre, at så mange af de stjålne genstande finder deres rette ejere igen, siger han.

Vaskemaskiner og gravemaskiner

I forbindelse med ransagningerne er der blandt andet fundet 12 stjålne vaskemaskiner samt en del værktøj, der formodes at være stjålet. Kosterne vil nu blive undersøgt, og har man anmeldt tyveri og vedlagt serienummeret på nogle af de fundne effekter, vil man blive kontaktet direkte.

Sagen trækker desuden tråde til politiet syd for grænsen, da det tyske grænsepoliti 15. juli stoppede en lastbil fra et rumænsk fragtfirma. Lasten matchede ikke med fortegnelsen, og tysk politi fandt et større parti værktøj og to små gravemaskiner.

Gravemaskinerne viste sig at være stjålet i københavnsområdet. Derfor blev chaufføren sigtet for hæleri, og den beslaglagte last er nu i færd med at blive udleveret til dansk politi. Fire af de syv anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag 5. august i Retten på Frederiksberg.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu