Stor politiaktion: To personer anholdt for terrorstøtte

21. september 2017 17:30 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

To personer er anholdt for terrorstøtte i en politiaktion i Brøndby torsdag eftermiddag

Politiet rykkede torsdag eftermiddag massivt ud til Hallingparken i Brøndby Strand, og ordensmagten har været meget tilbageholdende med informationer om, hvad den store aktion drejede sig om.

Ifølge både BT og Ekstra Bladet har aktionen forbindelse til en sag, hvor to personer er blevet anholdt for terrorstøtte. De to personer – en 28-årig mand og en 29-årig kvinde blev anholdt under aktionen i Hallingparken, hvor politiet også tidligere på dagen har gennemført ransagninger.

Københavns Politi oplyser i en pressemeddelelse, at man har sigtet de to personer for terrorstøtte. De to har ifølge politiet støttet Islamisk Stat i Syrien og Irak ved at have købt ting, der kan bruges ved kamphandlinger, og bragt dem til Syrien eller Irak. Politiet oplyser ikke, hvilke genstande det drejer sig om.

“Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste har i dag efter længere tids efterforskning gennemført en anholdelses- og ransagningsaktion, hvor to personer er anholdt og sigtet for medvirken til forsøg på terrorisme i udlandet,” skriver politiet i pressemeddelelsen.

Københavns Politi og PET betegner med egne ord aktionen som vellykket.

– PET og vi har i dag foretaget en vellykket politiaktion med to anholdte og flere ransagninge i Storkøbenhavn. Aktionen er gennemført i et tæt samarbejde, og sagen er nu overdraget fra PET til Københavns Politi, hvor de anholdte befinder sig. Der vil blive afholdt grundlovsforhøri morgen,hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre, udtaler chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov i pressemeddelelsen.

Kun i Syrien og Irak

Operativ chef i PET, Flemming Drejer pointerer, at der ikke er mistanke om, at de to personer har støttet eller planlagt terror i Danmark.

– Det er vigtigt i denne sag at understrege, at de afdækkede kriminelle aktiviteter alene vurderes at have haft til formål at støtte gruppen, der kalder sig Islamisk Stat i Syrien og Irak.

Der er tale om en 28-årig mand og en 29-årig kvinde af anden etnisk oprindelse end dansk, oplyser Københavns Politi.

Politiet har ved at aktionen haft både teknikere og bombehunde i gang med undersøgelser.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu