ANNONCE

Stor profil død

6. april 2021 22:04 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Trefoldigt Tony nominerede Arthur Kopit er gået bort 83 år gammel

Stor profil død
Den anerkendte teater-manuskriptforfatter Arthur Kopit døde fredag den 2. april. Han blev 83 år. Foto: Scanpix/Nick Ut, File)

Den amerikanske dramatiker og teater-manuskriptforfatter Arthur Kopit er gået bort. Han døde fredag den 2. april i en alder af 83 år.

Det skriver Los Angeles Times.

Arthur Kopits blev ikke mindst anerkendt for sin evne til at mixe forskellige genrer. For eksempel det absurde med det mørke og komiske verdensbillede.

Debuterede som studerende

Han debuterede på Broadway i 1963 mens han stadig studerede og fik sit store gennembrud i 1970 med stykket ‘Indians’, der er en kritisk beskrivelse af Vietnam krigen samt Amerikas behandling af landets oprindelige befolkning.

Stykket, der havde Stacy Keach på rollelisten som Buffalo Bill, indbragte ham en Tony Award nominering.

Et lille årti senere blev det til endnu en nominering for stykket ‘Wings’ og i 1982 kom den tredje af slagsen i hus for stykket ‘Nine’, der er baseret på Frederico Fellini filmen ‘8 1/2’.

Inspiration til film

Sidstnævnte opsætning fik repremiere på Broadway i 2003 og blev efterfølgende belønnet med to Tony Awards. I 2009 stod instruktøren Rob Marchall så bag en film, der blev til på baggrund af Arthur Kopits ‘Nine’ manuskript.

Af andre store Arthur Kopit opsætninger kan nævnes ‘Phantom’, der er en musical version af den oprindelige ‘The Phantom of the Opera’ af Gaston Leroux samt ‘The End of the World’, som er en beskrivelse af våbenkapløbet.

Arthur Kopit efterlader sig sin hustru Leslie Garis, tre børn og desuden tre børnebørn.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu