Stor puma skudt i baggård i Californien

23. maj 2012 15:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Stor puma skudt i baggård i Californien
Billede mangler

Dyreværns-organisation i Californien er oprørt over, at en vild puma blev skudt tirsdag.
Den 34 kilo tunge puma blev skudt af politiet, da den havde forvildet sig ind i centrum af Santa Monica i Californien, skriver norske VG.
Den kæmpestore kat blev først set i baggården til et advokatkontor lige ved gågaden i den fornemme forstad til Los Angeles.
Vagtmesteren ringede med det samme til politiet, da han havde fået øje på pumaen. Og en række tiltag blev straks sat i værk for at undgå, at det store dyr skulle slippe ud blandt fodgængerne.
Der blev blandt andet brugt brandslanger og peberspray, men det gjorde kun pumaen endnu mere aggressiv. Det endte med, at politiet skød den – til dyreværnenes store fortvivlelse.
– Det, de gjorde, var at skræmme en ked af det og bange kat op i et hjørne, før de dræbte hende. Borgerne og dyrelivet i Californien fortjener bedre, siger Madeline Bernstein fra Californiens dyrebeskyttelse, ifølge VG.
Tidligere var det moderne at skyde pumaer i Amerika, og det endte derfor med en fredning af dyret, selvom det ikke er anset for at være en truet dyreart.
Kilde: vg.no

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu