Stor rovfugl slog sig ned på motorvej

26. september 2018 21:55 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

En rovfugl, der tilsyneladende var ligeglad med trafik, tog ophold.

Stor rovfugl slog sig ned på motorvej
Om det var en ørn en falk eller en anden rovfugl står ikke klart, men onsdag eftermiddag slog en stor rovfugl sig ned midt på en af landets mest trafikerede motorveje. Foto: Scanpix

Onsdag eftermiddag dukkede en noget usædvanlig melding op på Vejdirektoratets trafikkort. Bilister på Motorring 3 i Brøndby blev nemlig advaret om en “stor, stor rovfugl” på vejen.

– Det var simpelt hen en ørn eller en falk, der sad på motorvejen og spiste et dødt dyr, fortæller den vagthavende i Vejdirektoratets Trafikcenter Khuram Shazad til Newsbreak.dk.

Fuglen var gik tilsyneladende ikke specielt op i at have madro – den tog sig i hvert fald ikke af, at der drønede biler lige forbi.

– Den sad fint mellem højrespor og midtersporet – fuldstændig ligeglad med den trafik, der kørte forbi om ørerne på den, siger Khuram Shazad.

Adskillige trafikanter anmeldte den forstyrrende fugl til Vejdirektoratet, så der blev sendt en kyndig person ud for at tage sig af problemet.

– Det er er klart det er et problem. Den tiltrækker sig jo utroligt meget opmærksomhed fra trafikanterne sådan en stor fugl, siger Khuram Shazad.

Selvom bilerne ikke kunne skræmme fuglen, var det let for redningsmedarbejderen at få den skræmt væk ved at vifte lidt med armene.

Fuglen sad på motorvejen i sydgående retning lige før afkørsel 24 Roskildevej.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu