ANNONCE

Stor smittestigning i Danmark

31. juli 2020 14:40 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det forventes desuden, at smittetallet kommer til at stige yderligere.

Det lokale udbrud i Ringsted fortsætter med at tage fart. Torsdag oplyste slagteriet Danish Crown, at yderligere 12 ansatte er bekræftet smittet med ny coronavirus, og derfor er det samlede antal nu 44.

Slagteriansatte tegner sig derfor for en betragtelig del af den samlede stigning i antallet af smittede i Danmark. De seneste 24 timer har Statens Serum Institut (SSI) registreret hele 64 personer, der er bekræftet smittet med Sars-cov-2, som virus hedder.

I Danmark har i alt 13.789 nu fået en positiv test foretaget, og de daglige opdateringer viser nok engang, at virus stadig færdes i landet, og i takt med, at flere samfundsfunktioner er åbnet, bliver flere smittet.

Af det samlede smittetal har 12.578 nu overstået infektionen. I Danmark regner vi ikke med raskmelding, men man tæller i statistikken for overstået infektion, hvis man 14 dage efter positivt testresultat ikke er enten død eller indlagt. Siden torsdag har 52 overstået infektionen.

Godt nyt

Det kan vi sige ganske præcist, og faktisk skyldes det, at de 52 er kommet sig vel over en infektion, da det af SSIs tal fremgår, at der de eneste 24 timer ikke er sket hverken indlæggelse eller yderligere dødsfald relateret til Covid-19.

18 personer er indlagt, de tre i respirator, og det samlede dødstal i Danmark er fortsat 615. Det svarer til, at 4,5 procent af alle påvist smittede dør med sygdommen. Det kaldes med, for i Danmark tæller man med i dødsstatistikken, hvis man dør indenfor 30 dage efter påvist infektion.

På den måde kan man altså blive kørt ihjel, mens man er inficeret, og så vil man hypotetisk stadig tælle med i statistikken. Langt de fleste herhjemme, der dør med Covid-19, er ældre borgere – og de fleste af dem har desuden underliggende sygdom.

507 ud af de i alt 615 døde har ifølge SSI haft en såkaldt underliggende sygdom. Det kan være alt fra KOL til kræft og derudover og -imellem.

Flere udbrud

Over de seneste dage er der registreret et højere antal smittede dagligt sammenlignet med tidligere uger, og torsdag ramte Danmark det højeste niveau siden maj. Det vækker dog ikke nødvendigvis større bekymring hos eksperter. For eksempel Christian Wejse, der er speciallæge i infektionssygdomme ved Aarhus Universitet.

– Det er ikke nogen faldende tendens, vi ser. Men tallene ligger på et niveau, som er tilsvarende, hvad vi så for nogle uger siden. Det afspejler tydeligt, at der kører nogle udbrud forskellige steder i landet. Og det er klart, at når mange er blevet testet positive i forbindelse med udbrud eksempelvis på slagteri i Ringsted, så kommer det med i statistikken, siger han til Ritzau.

Fredag reagerede Sundhedsstyrelsen ved at rette i sine anbefalinger vedrørende mundbind. Nu anbefales det at iføre sig dem i myldretiden i den offentlige trafik. Det skyldes ifølge styrelsen, at mange vender tilbage til et normaliseret arbejdsmarked i august.

I galleriet ovenfor kan du se Sundhedsstyrelsen anbefalinger til, hvordan du bør bruge mundbind.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu