ANNONCE

Stor straffesag mod litauisk tyvebande

13. august 2012 09:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Stor straffesag mod litauisk tyvebande
Billede mangler

Retssystemet skal igen tage stilling til, om en gruppe litauere er taget til Danmark for at stjæle ure, smykker og andre ting.
Syv mænd og en kvinde er tiltalt ved Retten i Holstebro for en stribe indbrud i en sag, som indledes mandag.
Gruppen blev en tidlig morgen i april anholdt i en ejendom i Ørding på Mors.
Der var hængt lagner for vinduerne, og i det sparsomt møblerede hus lå der mænd på madrasser både i stuen og på førstesalen.
Nu vil en anklager fra Midt- og Vestjyllands Politi stille dem kollektivt til ansvar for de tyvekoster, som betjentene også sikrede sig.
Gruppen tiltales for 19 indbrud begået i Varde, Rødkærsbro, Sunds, Vinderup, Struer og andre steder.
Et par af de tiltalte anklages også for dokumentfalsk og yderligere nogle indbrud. Næsten samtlige forhold nægtes af de otte.
Inden for den seneste tid er grupper af litauere to gange tidligere blevet anklaget og dømt for at være kollektivt ansvarlige for en stribe indbrud.
I december kendte Retten i Viborg 10 unge mænd skyldige i en serie indbrud og tyverier. De blev afsløret i et sommerhus ved Ans med et hav af tyvekoster, og de fleste fik et års ubetinget fængsel.
I juni blev otte mænd og en kvinde, der havde haft base i en ejendom i Brodal, idømt op til fængsel i et år og otte måneder i en tilsvarende sag.
Også selv om kvinden tilsyneladende kun havde til opgave at lave mad til de mændene, blev hun dømt som medskyldig.
Flere sager mod tilrejsende fra Litauen er på vej til retten, og fænomenet har fået dansk politi til at invitere en litauisk politimand hertil.
En stor del af de litauere, der er blevet fængslet i Midt- og Vestjylland, stammer fra byen Kaunas, hvor mange er arbejdsløse.
Men på det seneste er kriminaliteten faldet. Tyveknægtene er taget til udlandet for gå på rov. En litauisk politimand har til fagbladet Dansk Politi sagt, at de lokale kriminelle opfører sig anderledes i udlandet.
– I Kaunas er de omgivet af familie og venner, og de skammer sig lidt over, at de begår småkriminalitet. Men i Danmark er der ingen, som kender dem, og derfor bliver de måske rodet ud i noget større, mener han.
Om de otte, der nu stilles for retten i Holstebro, er skyldige, ventes afgjort den 20. august.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu