ANNONCE

Storbank advarer nu en række kunder

11. september 2020 08:12 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Sydbank advarer i en pressemeddelelse kunder mod svindlere. Især en landsdel er hårdt ramt.

Storbank advarer nu en række kunder
Sydbank advarer alle kunder - men særligt i Østjylland - om en ny aggressiv svindelform. Foto: Scanpix

Kunder i Sydbank bliver fredag morgen advaret af banken selv, der i en pressemeddelelse gør opmærksom på, at der for tiden er noteret mangt forsøg på netsvindel, hvor lyssky typer kontakter bankkunder og udgiver sig for at være rådgivere.

Ikke overraskende går forsøget ikke ud på at hjælpe dig. Snarere på at franarre dig dine penge. Det er allerede sket for flere, skriver Sydbank. I flere sager er kunder blevet franarret beløb i 100.000 kroner-klassen.

Selv mener banken, at det er nyt, at svindlernes fokus er på at lokke penge direkte ud af ofrene, hvor det tidligere har været fokuseret på at narre kunder til at aflevere private oplysninger – som for eksempel Vestjysk Bank for nylig advarede mod.

På den måde kan svindlerne selv foretage overførsler fra kundens konti. Ved den nye svindelform får svindlerne i stedet kunderne til at overføre penge til sig.

Sådan gør de

Heldigvis er Sydbank opmærksom på sagerne, siger Jesper Schmidt-Höck, leder i Sydbanks afdeling for svindel og mistænkelige overførsler, i pressemeddelelsen. Han påpeger, at de kriminelle præsenterer sig som kunderådgivere. I mange tilfælde benytter de sig af en særlig software, så det ser ud som om, de ringer fra bankens rigtige nummer.

– Det er vigtigt at understrege, at en bank aldrig vil ringe og bede sine kunder om at overføre penge til en sikker konto. Hvis vi observerer noget mistænkeligt, spærrer vi kontoen, vi overfører ikke penge til andre konti, siger afdelingslederen.

Svindlerne, der ringer, forklarer kunden, at der er observeret mistænkelige overførsler, hvorfor bankkunden sammen med “rådgiveren” kan overføre pengene til en såkaldt sikker konto for at sikre sig mod misbrug. Den sikre konto er bare ikke sikker.

Her sker det

Ifølge Sydbank er det især i Østjylland, der er observeret mange tilfælde på dette nye og særdeles aggressive svindelforsøg, der kan blive vældig dyrt, hvis man falder i fælden. Det helt store problem er, at pengesporet forsvinder, så snart de er sendt til svindlernes konto, fordi de bliver videredistribueret til øvrige konti alverdens mærkelige steder.

Jesper Schmidt-Höck fortæller, at advarslen ikke kun er møntet på borgere i Østjylland, selv om tilfældene lige nu er koncentreret i denne landsdel.

– Alle bør være på vagt, ingen er sikre mod lyssky henvendelser, siger han og gør opmærksom på, at man omgående bør kontakte sin bank, hvis man har mistanke om svindel eller misbrug af penge eller oplysninger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu