ANNONCE

Store gensynsdag i skolen

8. februar 2021 08:32 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Mandag er store genåbningsdag for landets skoler. For de yngste

Efter ikke at have set hinanden i månedsvis er mandag store-gensynsdag i folkeskolen.

Her møder landets skoleelever fra 0. til 4. klasse ind for første gang siden før jul.

Se billeder fra store-gensynsdag i galleriet over artiklen.

Mens gensynsglæden er stor, så vækker genåbningen også bekymring.

I hvert fald hos lærerne.

Det siger Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening, til Ritzau:

– Tager vi retningslinjerne alvorligt og hele tiden har for øje at skabe mest tryghed og sikkerhed, så kan vi ikke gøre mere. Så må vi leve med, at der er en risiko ved at genåbne, siger han.

Fakta

Et år med hjemsendelser

Få indblik i skoleelevernes forløb med hjemsendelser det seneste år:

* 11. marts sendes elever og studerende på alle uddannelsestilbud hjem. Fem dage senere blev skoler lukket.

* 15. april – efter påskeferien – kan børnene til og med 5. klasse vende tilbage til skolerne, men med ekstra fokus på god hygiejne, større afstand og mindre grupper.

* 18. maj får de ældste skoleelever lov til også at få fysisk undervisning. Hygiejne, afstand og mindre grupper er stadig i fokus.

* Fra august behøver skolerne ikke længere at undervise eleverne efter bestemmelserne om nødundervisning. Det betyder, at klasserne atter kan fyldes, fordi der ikke behøver være stor afstand mellem de enkelte elever.

* 21. september melder Sundhedsstyrelsen ud, at skoler bør aflyse alle sociale arrangementer såsom klassefester, fælles morgenmad og studieture på grund af stigende smitte blandt børn og unge.

* 9. december bliver skoleelever fra 5. klasse og opefter i 38 kommuner med høje smittetal sendt hjem.

* 16. december bliver hjemsendelsen af de ældste elever udvidet til hele landet. Elever fra 5. klasse og op skal undervises digitalt.

* 21. december skal elever til og med 4. klasse sendes hjem fra skole og pasning. Reelt er mange elever dog allerede gået på juleferie på det tidspunkt.

* 1. februar meddeler regeringen, at den vil genåbne skolernes mindste klasser, hvilket betyder at elever i 0. til 4. klasse kan vende tilbage til skolen fra 8. februar.

* Derudover har mange skoler i løbet af 2020 hjemsendt nogle eller alle elever i en periode, efter at der er blevet konstateret smitte på skolen.

* På grund af virusmutation hos mink blev syv nordjyske kommuner lukket ned i en periode i efteråret. Det betød også, at alle elever fra 5. til og med 8. klasse blev sendt hjem.

Kilde: Ritzau

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu