ANNONCE

Store oversvømmelser: Veje og færgeruter lukket

29. marts 2020 16:13 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der har været faretruende høj vandstand flere steder ved især Jylland.

Forhøjet vandstand og sågar oversvømmelser af veje og aflysninger er færgeafgange. Det er status søndag i forbindelse med, at vandet i især Lillebælt flere steder nåede tårnhøje metermål over normal vandstand.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Se mere video hos Local Eyes

Heldigvis er den forhøjede vandstand aftagende, og det forventes ikke længere at være i kategorien farlig, når klokken bliver 17. Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har det meste af søndag varslet netop farligt vejr i området omkring det sydlige Lillebælt, det sydfynske øhav og Lolland-Falsters sydkyster.

I Sønderborg nåede vandstanden så højt, at havneområdet blev decideret oversvømmet. Det samme var tilfældet mange steder i Aabenraa og omegn. I Haderslev skete også oversvømmelser, fremgår det af videomateriale tilsendt Newsbreak.dk.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi er der dog ikke meldinger om, at nogen skal være kommet til skade i forbindelse med den forhøjede vandstand. Det oplyser vagtchef Henrik Sønderskov til Newsbreak.dk ved 15.30-tiden.

Samme melding kommer hos Sydøstjyllands Politi, der dog var involveret i en større rednings- og eftersøgningsaktion. Det skyldtes ifølge vagtchefen, at tidevandet havde taget en båd med ud i Kolding Fjord, og derfor frygtede man, at nogen var faldet overbord. Det var ikke tilfældet.

Tidligere forklarede DMIs vagthavende meteorolog Jesper Eriksen for Newsbreak.dk, hvorfor vandet forventedes at stige – og hvor meget.

– Vi forventer, det stiger til 1,3 meter over normalen, sagde Jesper Erikesen.

Årsagen til den forhøjede vandstand er, at det natten til søndag blæste op fra nord og nordøst i alle de danske farvande, og samtidigt også i hele Østersøen. “Herved kan Østersøens vandmasser ikke løbe op gennem de danske bælter, så vandet vil derfor ophobes i de sydlige farvande“, skrev DMI.

Ærøfærgerne har søndag haft indstillet al sejlads mellem Søby og Faaborg på grund af situationen.

I galleriet over artiklen kan du se billeder fra oversømmelserne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu