To børn er døde: Familie indlagt med forgiftning

19. oktober 2017 18:25 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

To børn er omkommet på Rigshospitalet, efter adskillige medlemmer af en familie på 12 personer har haft alvorlige forgiftningssymptomer.

Video: Local Eyes

To personer fra den familie, der torsdag blev ramt af forgiftninngssymptomer, er erklæret døde på Righospitalet. Det oplyser vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Søren Ravn-Nielsen på et pressemøde torsdag aften.

– To af de indbragte børn er afgåede ved døden, og vi kan ikke sige noget nærmere om de øvrige indlagtes tilstand, siger Søren Ravn-Nielsen.

Se flere videoer hos Local Eyes

Læge Trine Lilleng fortæller på pressemødet, at de to børn var meget dårlige, da ambulancen ankom til familiens bolig i Haslev, hvor også andre børn var medtaget.

– Det skete så pludseligt. Begge børn var i live ved ambulancens ankomst, men den 15-årige var hurtigt livløs.

– Vi startede hurtigt genoplivning. Så faldt det andet barn også om livløst. Det var et mindre barn end den 15-årige. Igen gik det hurtigt, siger læge Trine Lilleng.

Ingen tegn på forbrydelse

Der er mistanke om, at familien er blevet forgiftet af at have spist giftige svampe som for eksempel hvid eller grøn fluesvamp. Det står dog endnu ikke klart, hvad der er sket, eller hvad familiens symptomer skyldes.

Politiet er i gang med at undersøge hændelsesforløbet op til den tragiske sag.

– De foreløbige undersøgelser tyder ikke på, at der er tale om en forbrydelse, slår Søren Ravn-Nielsen fast.

To børn alvorligt påvirkede

Der er tale om en familie på i alt 12 personer. Den ene person viser ingen symptomer på forgiftning. Ni medlemmer af familien er fortsat indlagt. To af dem er i en alvorlig tilstand. Familien er torsdag aften samlet på Rigshospitalet, efter de i første omgang blev bragt til flere forskellige hospitaler på Sjælland.

Alle 12 familiemedlemmer blev i løbet af dagen samlet på Rigshospitalet, efter de i første omgang blev bragt til flere forskellige hospitaler på Sjælland.

Region Sjælland gik i beredskab, da sagens omfang stod klart. I alt var 40 personer fra akutberedskabet involveret i aktionenhvor 11 ambulancer og tre akutlægebiler rykkede ud.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu