ANNONCE

Politiet ramt af klagestorm

26. juli 2020 07:31 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

"Sommerens hovedpine" er fortsat i weekenden for landets politikredse, som igen og igen får klager over støj.

Politiet ramt af klagestorm
De private fester trives i bedste velgående under coronakrisen. (Arkivfoto.) Foto: Leon Kuegeler/Reuters

Landets politikredse kan tidligt søndag morgen igen melde om en weekend med usædvanligt mange klager over høj musik.

Det er kombinationen af sommerhumør og beværtninger, som lukker klokken 24.00 på grund af coronaregler, der får festerne til at flytte ud på både åbne pladser og ind i huse og lejligheder.

– Jeg tror aldrig, at jeg har oplevet en vagt, hvor vi har fået så mange klager, siger vagtchef Jes Frederiksen fra Østjyllands Politi tidligt søndag morgen.

– I løbet af natten har vi nok fået omkring 25, og det er usædvanligt mange. Den korte forklaring er jo, at folk ikke har mulighed for at komme ud.

Gælder hele landet

Også hos kredsene i København, Københavns Vestegn, Nordjylland, Østjylland, Midt- og Vestsjælland og Sydøstjylland har der i løbet af natten været usædvanligt mange klager over “musik til ulempe”, som politiet kalder det.

Sommertendensen fik for nogle uger siden Rigspolitiet til at sende et nødråb ud på Twitter.

– Vi får i øjeblikket mange anmeldelser om musik til ulempe, og vi vil så nødig skulle ødelægge den gode feststemning ved at komme på besøg, skrev politiet.

– Så skru ned for musikken og op for hyggen og tag hensyn til dine naboer. God sommer!

Men danskerne har ikke lyttet til opfordringen.

– Vi har flere anmeldelser om høj musik end normalt her i coronatiden, siger vagtchef for Københavns Politi Henrik Stormer, der melder om en særdeles travl nat på støjfronten.

Naboer har kortere lunte

Imens karakteriser vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi problemet som “sommerens hovedpine”.

Og Jess Falberg, vagtchef ved Nordjyllands Politi, kan fortælle, at det er et problem, der har præget hele kredsen.

– Vi har haft masser af musik til ulempe i nat. Det har været fra privatfester rundt omkring, og det har fyldt meget. Og det er vel at mærke i hele Nordjylland, siger han.

Nogle af vagtcheferne fortæller dog også, at tolerancetærsklen i forhold til naboernes udskejelser lader til at være blevet mindre.

– Vi har fået mange klager over musik til ulempe. Det lader til, at folk bare skal tænde for en radio, og så bliver der klaget, siger Lars Grønlund, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, tidligt søndag morgen.

Det kan politiet gøre

Politiet har tidligere understreget, at de helst undgår at skride ind i fester, men at det kan blive en nødvendighed.

Skulle det komme så vidt, har politiet autoritet til forbyde benyttelsen af højtalere og musikanlæg, hvis de er til gene for omkringboende eller forbipasserende.

– Reglerne er nu engang som de er, og de er lavet for at tage hensyn til flest muligt. Hvis der ikke bliver taget de nødvendige hensyn, kan politiet skride ind – og det har vi altså tænkt os at gøre nu, har vicepolitiinspektør Sten Sørensen fra Fyns Politi tidligere forklaret:

– Vi vil allerhelst klare det med dialog, men vi er der nu, hvor vi kommer til at give flere bøder – og det kan jo nemt ødelægge den gode stemning. Derfor ser vi helst, at folk selv indser, at deres musiksmag måske ikke skal deles med hele nabolaget.

Det kan også ende med, at din højtaler eller lignende bliver konfiskeret, ligesom at bødeblokken også kan komme på tale, hvis ikke reglerne overholdes.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu