ANNONCE

Stormen Ciara årsag til voldsomt vejr i Danmark

9. februar 2020 14:51 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

En storm ved navn Ciara er løs i England, og den giver voldsomt vejr i Danmark. Men der er ikke udsigt til storm i Danmark 9. februar 2020.

En storm er ikke kommet til Danmark søndag den 9. februar 2020. Man kunne ellers få den tanke, at en storm har ramt landet. Nyhederne handler i dag om voldsomt vejr. En storm ved navn Ciara har ramt England, og i Danmark beder politiet danskere om at passe på, mens flere af landets broforbindelser er truet af at blive lukket midlertidigt. Det er bare ikke det samme, som at Danmark er ramt af storm.

Hvis det vejr, der har ramt Danmark den 9. februar 2020, skal udvikle sig til en storm, så skal det, man hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, kalder middelvinden, i en større del af landet nå stormstyrke.

Sker det, bliver Danmark officielt ramt af storm, men der er intet hos DMI, der søndag eftermiddag tyder på, at det bliver sådan i dag.

– Vi kan tage fejl, men som det ser ud nu, når vinden ikke stormstyrke, siger Bolette Brødsgaard, vagthavende ved DMI, til Newsbreak.dk.

Stormen Ciara

Det er ikke det samme, som at der ikke findes en storm i nærheden af Danmark lige nu. Det gør der. Den hedder som nævnt Ciara, og den har blandt andet ramt England. Det er også vindstød fra den storm, der rammer Danmark, og det er dermed Ciara, der er medvirkende til, at der i Danmark er udsendt flere varsler for voldsomt vejr den 9. februar 2020. Bolette Brødsgaard fortæller, at skulle vejret i Danmark udvikle sig til en storm, så ville den storm formentlig også få navnet Ciara.

Er vejret søndag farligt?

Der er altså ikke storm i Danmark, men der er udsendt flere varsler for voldsomt vejr, og særligt den jyske vestkyst kommer til at tage nogle ordentlige vindstød, som dagen skrider frem.

Bolette Brødsgaard fortæller, at det ikke betyder, at vejret søndag kommer til at være decideret farligt, hvis ellers man tager sine forholdsregler.

– DMI varsler, for at man kan tage sine forholdsregler. Lad være med at tage ud, hvor det er farligt, siger Bolette Brødsgaard.

Fakta

Det vi alle spø'r om

Denne artikel er en del af serien “Det vi alle spø’r om”, hvor vi på Newsbreak.dk forsøger at give nogle af de svar på aktuelle emner, som danskerne søger på søgemaskiner som Google.

I serien forsøger journalisten at give nogle konkrete svar på aktuelle navne, begivenheder og begreber ud fra de søgninger, som vi enten ved bliver lavet på Google – eller de søgninger journalisten formoder kommer i kølvandet på den aktuelle sag.

Det er ikke alle spørgsmål, vi søger svar på, som vi konkret kan besvare. Det kan være svar på fremtidige begivenheder som eksempelvis Tour de France 2021, hvor vi endnu ikke ved hvilke danske ryttere, der deltager – eller i forbindelse med Christian Eriksens skifte til fodboldklubben Inter, hvor vi ikke præcist kan give svar på, hvad han tjener. Men vi forsøger at komme så tæt på som overhovedet muligt.

God læselyst

Uffe Dahl,
Redaktør, Newsbreak.dk

Derfor skal du groft sagt følge de råd, DMI udsender, når de varsler om voldsomt og farligt vejr.

Der er flere steder i Danmark risiko for, at træer kan knække, at tagsten kan falde ned, og at landets broforbindelser vil lukke ned. Hvis man vil være i sikkerhed, kan man derfor overveje at søge indenfor og blive der.

Krav til storm

DR Nyheder har tidligere skrevet om de forskellige niveauer af vejr, vi har at arbejde med. Hvis en storm skal ramme Danmark, skal det blæse mellem 25 og 28 meter i sekundet. DMI skriver, at det normalt blæser mellem 7,0 og 7,8 meter i sekundet i Danmark, og der skal altså væsentligt voldsomme vejr til end det, for at noget kan blive kaldt for en storm.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu