ANNONCE

Stormagter klar til traktat uden om samlet EU

5. december 2011 17:20 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Stormagter klar til traktat uden om samlet EU
Billede mangler

En ny EU-traktat kan vedtages med et flertal fra kun de 17 EU-lande, der bruger euroen.
Det siger den franske præsident Nicolas Sarkozy, efter han og Tysklands kansler Angela Merkel mandag har besluttet at kræve en ny EU-traktat til afstemning.
Ifølge det internationale nyhedsbureau AP er begge de magtfulde statsledere dog først og fremmest interesserede i at fremlægge de nye ændringer for alle 27 EU-lande. Men accepterer de ikke euro-bårne økonomier ikke ændringerne, vil det være acceptabelt med et mindre flertal.
Allerede i sidste uge kom det frem, at Sarkozy ville forelægge en ændring af EU-traktaten på sit møde med Merkel i dag. Og nu er de to største økonomier i EU blevet enige om ændringerne.
Den nye traktat skal blandt andet indebære, at EU kan sanktionere lande, der overtræder regler, som er til for at holde medlemslandenes underskud på et tåleligt niveau.
Mødet i dag, mandag, er startskuddet på en kritisk uge for Eurozonen. I den kommende tid bliver det bydende nødvendigt for EU-landene at overbevise verdensmarkedet om, at man kan få styr på og løse den store gældskrise i zonen.
Ændringerne i traktaten vil blive præsenteret for de 27 medlemslande i EU på fredag, når unionen samles til stormøde om en redningsplan for euroen.
Kilde: AP

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu