ANNONCE

Alt om stormen Laura: Her rammer den hårdest

12. marts 2020 08:38 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Stormen Laura er over os. Her kan du læse, hvordan den har fået sit navn, og hvor i Danmark man virkelig kommer til at kunne mærke den.

Stormen Laura vil torsdag den 12. marts 2020 ramme Danmark. Derfor har Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, udsendt varsel for vindstød af storm- og orkanstyrke for flere dele af landet.

Det er særligt kyster med pålandsvind, der kommer til at mærke stormen Laura, men også inde i Danmark kommer man den 12. marts til at kunne mærke blæsten.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Newsbreak.dk har talt med vagthavende meteorolog ved DMI, Martin Lindberg, om stormen Laura. Han fortæller, at det rigtigt begynder fra torsdag formiddag. Herefter vil det voldsomme vejr sprede sig ud i landet.

Hvorfor hedder stormen Laura?

Stormen har fået sit navn af DMI. Blandt de nordiske meteorologiske institutter er der tradition for at bruge det samme navn for den samme storm, så der ikke opstår forvirring i befolkningen.

Den kommende storm har fået sit navn af DMI, fordi stormen starter i Danmark. Bevæger den sig videre til Sverige, vil den formentlig stadig hedde Laura der også.

DMI skriver i en artikel om storme, kan man læse, at danske stormnavne bliver udvalgt hos DMI, og at det har været sådan siden efteråret 2013.

Navnende på de kommende storme ligger faktisk klar noget tid før, den næste storm rammer landet. De bliver bare først offentligt kendt, når vagtchefen hos DMI er klar til at melde om storm.

– Når vagtchefen har bestemt, at det er en storm, åbner han en kuvert og tager navnet frem, siger Martin Lindberg til Newsbreak.dk.

Sådan får en storm et navn

Hos DMI har man en række krav til stormnavne. De må ikke være på mere end tre stavelser, og helst en eller to. De skal være nemme at udtale, og de skal være ligefremme at stave.

Hvor kraftig bliver stormen Laura

Martin Lindberg fortæller Newsbreak.dk, at der omkring Ringkøbing Fjord den 12. marts er udsigt til storm. I løbet af dagen vil den sjællandske nordkyst og kattegat også opleve storm, mens der flere andre steder i landet er udsigt til hård, og stormende kuling.

Fakta

Det vi alle spø'r om

Denne artikel er en del af serien “Det vi alle spø’r om”, hvor vi på Newsbreak.dk forsøger at give nogle af de svar på aktuelle emner, som danskerne søger på søgemaskiner som Google.

I serien forsøger journalisten at give nogle konkrete svar på aktuelle navne, begivenheder og begreber ud fra de søgninger, som vi enten ved bliver lavet på Google – eller de søgninger journalisten formoder kommer i kølvandet på den aktuelle sag.

Det er ikke alle spørgsmål, vi søger svar på, som vi konkret kan besvare. Det kan være svar på fremtidige begivenheder som eksempelvis Tour de France 2021, hvor vi endnu ikke ved hvilke danske ryttere, der deltager – eller i forbindelse med Christian Eriksens skifte til fodboldklubben Inter, hvor vi ikke præcist kan give svar på, hvad han tjener. Men vi forsøger at komme så tæt på som overhovedet muligt.

God læselyst

Uffe Dahl,
Redaktør, Newsbreak.dk

Flere steder i landet er der udsigt til vindstød af storm og stærk storm, mens der er risiko for vindstød af orkanstyrke der, vejret rammer hårdest, eksempelvis omkring Ringkøbing Fjord.

DMI skriver, at storm kan rive træer op, og at så voldsomt et vejr kan gøre skade på huse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu