ANNONCE

Stormen rammer Bornholm kraftigst

12. december 2014 22:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Stormen rammer Bornholm kraftigst

storm

»Bliv inde og lad være med at gå ud for at tjekke, om det stormer. Det gør det.«

Sådan lyder opfordringen fra vagtchefen hos Bornholms Politi, Peter Johansen, efter fredagens storm har ramt øen og medført glatte veje og forsinkede flyafgange.

Politiet har først på aftenen tilkaldt både Beredskabsstyrelsen og Brandvæsenet, og vagtchefen råder folk, som ikke kan undgå at komme ud og køre, om at køre forsigtigt og være opmærksom på vand på kørebanen, blæst og væltede træer.

Den østliggende ø må acceptere loddet at være det område, der bliver blæst hårdest igennem. Allerede tidligere fredag afvarslede Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) det voldsomme vejr over Jylland, mens DMI først på aftenen fredag ligeledes afmeldte stormvarslet for Fyn.

»Lavtrykket opfører sig ikke helt som ventet. Det uddyber sig ikke, som vi havde forventet. Det kan det måske gøre over Kattegat, og derfor kan vi ikke helt afmelde varslet for Fyn og Sjælland,« lød det fredag over middag fra vagtchefen hos DMI, Frank Nielsen. Allerede få timer senere blev stormvarslet afblæst for Fyn.

Fredag aften er der fortsat restriktioner for Storebæltsbroen, hvor vindfølsomme køretøjer frarådes at passere. Sund & Bælt oplyser, at vindstød af stormstyrke kan ramme Storebæltsbroen og medføre lukning mellem klokken 18 og 20. Også togdriften har fredagen igennem været ramt af stormen og kørt med ændrede køretider.

Jylland og Fyn har i løbet af fredagen oplevet aflysninger og færre afgange, mens DSB fredag aften meddeler, at de fortsat køre med færre tog på flere sjællandske strækninger aftenen ud.

DMI forventer, at uvejret er drevet over inden midnat – undtagen på Bornholm, der også kan være plaget af blæsevejret et stykke ud på natten til lørdag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu