Storplan for stofmisbrugere lader vente på sig

18. marts 2013 08:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Storplan for stofmisbrugere lader vente på sig
Billede mangler

En ti punkts plan annonceret af socialminister Karen Hækkerup (S) i oktober sidste år er endnu ikke blevet til handling, og det bekymrer Rådet for Socialt Udsatte, der frygter at de gode hensigter er glemt. Det skriver Information.

 

»Siden udspillet i oktober har vi hverken hørt eller set noget til det ellers meget fine initiativ, så nu frygter vi, at det er havnet i en syltekrukke,« siger formand for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, til Information.

Planen var ifølge Information blandt andet at lovgive, så kommunerne skulle følge op efter endt misbrugsbehandling. Ifølge ministeriets egne tal er 20 til 25 procent af misbrugerne stoffri et år efter endt behandling. Både Jann Sjursen og Karen Hækkerup er enige om, at indsatsen for at undgå tilbagefald blandt misbrugerne skal styrkes.

»Når vi går ud og bruger 100 millioner kroner ekstra på et område, hvor der i forvejen er brugt mange ressourcer på mange mislykkede indsatser, så er det så meget mere vigtigt, at vi får de her initiativer ordentligt skruet sammen,« begrunder socialminister Karen Hækkerup (S) ventetiden over for Information. Samtidig siger hun til avisen, at hun regner med at kunne præsentere det endelige udspil inden sommer.

»Og pengene er allerede afsat, så de kommer helt sikkert,« siger ministeren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu