Større indsats mod fodboldbøller

8. februar 2013 06:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Større indsats mod fodboldbøller
Billede mangler

Der skal sættes endnu hårdere ind over for den hårde kerne af folk, der skaber problemer på og uden for stadions i forbindelse med fodboldkampe. Derfor sætter regeringen i dag et nyt lovforslag i høring, der blandt andet giver politiet mulighed for i særlige tilfælde at diktere kamptidspunkter og for at stille konkrete krav til klubbernes sikkerhedsmæssige afvikling af kampene.

Lovforslaget udspringer af handlingsplanen »Gode fodboldoplevelser for alle«, som politiet, fanklubberne, DBU, Divisionsforeningen og Justitsministeriet lancerede i december, og som indeholder 21 konkrete initiativer, der samlet styrker indsatsen mod fodbolduroligheder. En række af initiativerne i planen kan gennemføres uden lovmæssige ændringer, men nu vil regeringen altså sikre den nødvendige lovgivning, så både politiet og klubberne fremover kan sætte effektivt ind over for uromagerne.

– Der er en lille hård kerne, for hvem det at gå til fodbold mere handler om at lave ballade end at se en god kamp. De skal have lov at diktere begivenhedernes gang, og de skal i særlig grad ikke have lov at ødelægge fodboldoplevelsen for alle andre. De skal vide, at stregerne nu bliver trukket tydeligt op i forhold til, hvad vi finder os i, og det er signalet, vi sender med dette sæt af initiativer, siger justitsminister Morten Bødskov (S).

Tidligere på måneden udsendte Rigspolitiet de seneste tal for antallet af anholdelser i forbindelse med kampe i Superligaen. Her fremgår det, at i alt 266 personer enten blev anholdt eller frihedsberøvet i sidste sæson, hvilket er en lille stigning i forhold til sæsonen 2010/11. Set over de seneste sæsoner er tallet af personer, der bliver lagt i håndjern, dog faldene. Alligevel mener Morten Bødskov, at det er nødvendigt med lovmæssige tiltag.

– Vi har ikke lavet et udspil, der rammer de almindelige tilskuere. Det er den hårde kerne, vi går efter, og vi har set flere eksempler på, at der stadigvæk er behov for at fintune værktøjerne for at stoppe dem, siger Morten Bødskov.

Ifølge Rigspolitiet har i dag 66 personer national karantæne fra fodboldkampe.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu