ANNONCE

Storrøver planlagde gigantkup i Danmark

24. marts 2021 10:31 | Af: Ritzau Fokus

Et enigt nævningeting har fundet i alt fire mænd skyldige i at have planlagt røveri mod værdicentralen Loomis

Storrøver planlagde gigantkup i Danmark
80 betjente bevogtede Retten i Glostrup, da Tayeb Si M'Rabet i 2010 blev dømt. Foto: Scanpix

En 51-årig franskmand og tre svenskere er onsdag ved Retten i Glostrup kendt skyldige i forsøg på røveri mod værdicentralen Loomis. Den 51-årige Tayeb Si M’Rabet er tidligere dømt for gigantkup mod Dansk Værdihåndtering i 2008.

En fjerde svensk mand er blevet frikendt for røveriforsøget.

Det er et enigt nævningeting, der er nået frem til resultatet.

– Retten finder det bevist, at Tayeb Si M’Rabet fra august 2019 og frem til sin anholdelse var i færd med at forberede et røveri med samme karakteristika, som han tidligere er dømt for, siger retsformanden.

Den 51-årige blev i 2010 idømt ti års fængsel for et kup, som er blevet kaldt danmarkshistoriens største røveri. Han blev udvist af Danmark i forbindelse med i kuppet mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby i 2008.

Røverne slap væk med 62 millioner kroner.

– I efteråret 2019 var der tale om intens planlægning og forberedelse. Og da Tayeb Si M’Rabet senest i 2010 er dømt for et lignende røveri, er det godtgjort, at han havde evne og vilje til at udføre sin plan, siger retsformanden.

Havde film fra stedet

Dommere og nævninger lægger vægt på, at franskmanden var i besiddelse af en stribe film, der blandt andet viser Loomis-bygningen, vejstrækninger, en politistation og en flugtrute.

Selv har han forklaret, at han ikke kendte til dem og ikke selv havde filmet dem.

På hans telefon blev der også fundet søgninger på Loomis, betonmure, sprængstoffer og entreprenørmaskiner.

Mens den 27-årige svensker er blevet frifundet for at have deltaget i planlægningen af røveriet mod Loomis, der ligger i en af Danmarks mest sikre bygninger, er han kendt skyldig i et groft overfald. Han slipper derfor ikke for straf.

Det samme er to andre mænd på 23 år og 27 år, mens en 28-årig svensk mand er blevet frifundet for overfaldet. Det var dog ikke overraskende, da anklagemyndigheden på forhånd havde oplyst, at der skulle ske frifindelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu