ANNONCE

Storsælgende sangerinde død

26. april 2021 22:21 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

'Milva', der var elsket både indenfor og udenfor sit lands grænser, er gået bort 81 år gammel

Storsælgende sangerinde død
Billedet her er fra 1986, hvor Milva var på toppen af karrieren. Hun døde lørdag den 24. april i en alder af 81 år. Foto: Scanpix/Georges BENDRIHEM / AFP

Den italienske sangerinde Maria Ilva Biolcati, eller Milva, som var hendes kunstnernavn, er gået bort 81 år gammel. Hun døde lørdag den 24. april i sit hjem i Milano.

Det skriver blandt andet The Hollywood Reporter.

Milva slog for alvor igennem i 1960érne og hørte til blandt de mest populære, italienske sangerinder i flere årtier. Både indenfor og udenfor sit lands grænser.

Solgte flere end 80 millioner plader

Hun opnåede at sælge mere end 80 millioner plader og indspillede ikke mindre end 173 albums.

Blandt hendes største hits var ‘Alexander Platz’, der er skrevet af den italienske sangskriver Franco Battiato og som handler om kærligheden i et splittet Berlin under den kolde krig.

Hun har ligeledes fortolket sange af andre store, italienske navne som både Luigi Tenco og Fabrizio De Andre.

Stærk Bertolt Brecht fortolker

Milva gjorde sig også på filmlærredet og på teaterscenen. Hun var blandt andet en stærk fortolker af den tyske dramatiker Bertolt Brechts skuespil.

Hendes død er blevet kommenteret af adskillige, store personligheder i Italien. Blandt andet af præsident Sergio Mattarella, der benævner hende som en kultiveret, følsom og højt værdsat fortolker.

International hæder

Maria Ilva Biolcati opnåede i sin karriere at blive hædret med et væld af både italienske, tyske og franske priser og var desuden et stort navn i Asien og især Sydkorea.

Hun efterlader sig datteren Martina Corgnati.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu