Storsælgende sangerinde er død

3. januar 2013 08:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Storsælgende sangerinde er død
Billede mangler

Patti Page solgte cirka 100 millioner albums i løbet af sin lange karriere.
 Af: øren Ploug Lilmoes, Berlingske Nyhedsbureau
 
USA: Patti Page, der med cirka 100 millioner solgte albums er en af de mest sælgende amerikanske kunstnere gennem tiden, er død i en alder af 85.
 
Hun døde 1. januar i Californien, bekræfter hendes manager, Michael Glynn, til avisen The Washington Post.
 
Patti Page, der blev døbt Clara Ann Fowler, slog for alvor sit navn fast i 1950erne med »The Tennessee Waltz«, der med 10 millioner solgte plader blev en af de bedst sælgende sange i hele det 20. århundrede. Ud over hendes signatursang opnåede Patti Page mellem 1950 og 1965 at sælge over en million eksemplarer af 13 andre sange, blandt andre »All My Love (Bolero)«, »I Went to Your Wedding«, and »(How Much Is That) Doggie in the Window«.
 
Page var ikke kun kendt for sin musik, men også for sin optræden på TV og i film. Hun havde »The Patti Page Show«, og på biograflærredet spillede hun blandt andet over for Burt Lancaster i filmen »Elmer Gantry« fra 1960.
 
Patti Page var ud af en søskendeflok på 11, så pengene i barndomshjemmet var små. Som ung arbejdede hun på en radiostation i Oklahoma, og det var her, hun tog det kunstnernavn, der siden skulle gøre hende kendt over hele kloden.
 
Patti Page var først gift med Charles O’Curran, men ægteskabet holdt ikke. Siden giftede hun sig med Jerry Filiciotto, der døde i 2009.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu