Storsvindler stjal over en milliard på rekordtid

28. september 2018 18:49 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Feezan Choudhary blev på to og et halvt år den største svinder i britisk banktransaktions historie. Han stjal for over en milliard.

Storsvindler stjal over en milliard på rekordtid
Feezan Choudhary svindlede sig til bankoplysninger for over en milliard. Foto: Colourbox

Der er nogle mennesker, der lever et liv i overdådig luksus med dyre ure, fede sportsvogne og vanvittige feriedestinationer. Som helt normal person kan man godt sidde tilbage, undrende og tænke; hvordan dælen har de råd til det?

Den 24-årige Feezan Chourdhary var en af de typer, som levede et ekstravagant liv med meget dyre vaner. Og på de sociale medier levede sønnen af pakistanske immigranter et liv, som kun meget få kunne drømme om.

Bentley, Range Rover, Lamborghini var blot nogle af de bilmærker, som stod opmagasineret i hans garage. Ja, eller hans garager, fordi den 24-årige ejede boliger i både Glasgow, Motherwell, Dubai og Lahore. Men hans liv var en stor løgn – baseret på nøje planlagt økonomisk kriminalitet, skriver Daily Mail, der beskriver manden som ‘et kriminelt geni’.

Svindlede for over en milliard

Feezan Chourdhary opbyggede sit enorme netværk af kriminelle ved at købe bankinformationer af korrupte bankfolk. Den 24-årige mand købte bankoplysninger for 2500 kroner stykket, inden han selv ringede til bankkunderne med en tyk, højklasse accent inden han fik tiltusket sig adgang til deres konti.

På to og et halvt år fik Feezan Chourdhary forvandlet sig til den person i britisk historie, som har lavet det største svindelnummer med banktransaktioner. I alt fik den 24-årige mand stjålet 1.130.000.000 kroner – altså over en milliard kroner fra over 750 personer.

Da forbrydelserne var på sit højeste tjente Feezan Chourdhary med sine medsammensvorne over 20 millioner kroner om ugen.

I alt er knap 470 millioner kroner kommet tilbage til sin rette ejermand, mens 19 personer som var med i samarbejdet er blevet dømt.  Feezan Chourdhary skal 11 år i fængsel.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu