Stort drop i Sønderjyskes pokaltriumf

3. februar 2013 22:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Stort drop i Sønderjyskes pokaltriumf
Billede mangler

En scoring fra egen forsvarszone af Tyler Gotto. Et brillant ryk fra midten og en dræbende afslutning af Nikolaj Rosenthal. Shutout af Sønderjyskes målmand Alfie Michaud. Og en grim interference, som ikke blev dømt.

Det var fire ting, der blev stående, da pokalspecialisterne fra Vojens slog ligaens tophold, Frederikshavn White Hawks, og vandt deres tredje titel på fire år i en tæt, fysisk fight i den sønderjyske heksekedel med 3.179 tilskuere.

En jublende kaptajn, Kim Lykkeskov, løftede pokalen og karakteriserede triumfen med ord som »et kæmpe boost« og »superfedt«.

– Vi har haft en svingende sæson med nogle downperioder, men vi viste, at vi kan spille med mod topholdene. Det giver selvtillid inden slutspillet, siger han.

Hos Frederikshavn White Hawks sås ingen smil, da runner-up-medaljerne blev overrakt. Skuffelsen stod malet i høgenes ansigter.

– Vi vidste, det ville blive en kamp med få mål. Vores powerplay fungerede ikke, og vi kom ikke ind foran deres mål i de første to perioder, siger hjælpetræner Mike Grey.

Frederikshavns keeper, Bryan Hogan, glemmer sent sit livs drop efter seks minutter, da pucken studsede lige foran ham og sprang i nettet på Tyler Gottos drilske håndledsskud fra egen zone.

En anden episode vil også blive diskuteret længe: Jason Walters grimme og farlige interference mod Morten Lie.

At ingen af de fire dommere tilsyneladende så det, var en gåde, men så er det godt, tv-billederne kan vise det. I sporten.dk’s øjne burde Walters giftige tackling på en

uforberedt Lie have givet matchstraf. Det ligner en oplagt sag for DIUs Disciplinærudvalg.

På positivsiden skilte to spillere sig ud. Alfie Michauds shutout og Nikolaj Rosenthals speed og power var lyspunkter.

For Sønderjyskes cheftræner, Mario Simioni, var det også en speciel dag. Det var hans sjette titel, siden han overtog Vojens’ stolthed i 2004. Nu har han både tre mesterskaber og tre pokalsejre.

Om han fortsætter i Sønderjyske efter denne sæson er derimod tvivlsomt.

Sønderjyske vil først snakke om en eventuel kontraktforlængelse efter sæsonen, men så længe kan Mario Simioni ikke vente.

– Til den tid vil de fleste klubber jo have deres trænere på plads, og så kan det være, at der ikke er noget interessant job til mig, siger han til jv.dk og afslører, at han er gået på jobjagt.

Sønderjyskes store canadiske back, Daryl Andrews, fik fighterpokalen.

Pokalfinalen

Sønderjyske-Frederikshavn White Hawks 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu