ANNONCE

Hvert andet indbrud rammer denne type bygning

16. oktober 2019 16:35 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Til gengæld er der tale om faldende tal generelt, målt over tid.

Hvert andet indbrud rammer denne type bygning
Færre mennesker anmelder, at de har haft indbrud i deres hjem, forretning eller fritidshus. Foto: Anders Debel Hansen/Ritzau Scanpix

Færre mennesker bliver generet af indbrud og tyveri. Antallet af den slags lovovertrædelser er det laveste i mere end 20 år, oplyser Danmarks Statistik.

I årets tredje kvartal blev der anmeldt 71.702 indbrud, tyveri og andre såkaldte ejendomsforbrydelser.

Artiklen fortsætter under videoen 

I forhold til 2009 er der tale om et fald på 39,3 procent. Dengang var der i den tilsvarende periode 118.094 anmeldelser, oplyser Danmarks Statistik onsdag.

I alle kategorier bortset fra en enkelt peger pilen nedad. Kun lomme- og tasketyverier har en lille vækst, når der korrigeres for sæsonudsving, oplyser Danmarks Statistik.

Alt andet lige betyder udviklingen, at presset på politiet mindskes. Forleden kunne Jyllands-Posten berette, at politiet i mange tusinde sager om indbrud ikke foretager nogen form for efterforskning. Undladelsen forklares med, at man har travlt med andre opgaver.

47 sager på en weekend

Nok bliver der anmeldt færre indbrud, men det betyder ikke, at der ikke bliver begået nogle overhovedet, hvilket tallene da også vidner om.

Særligt en periode som efterårsferien virker til at være kræs for indbrudstyve, hvilket en historie, Newsbreak.dk bragte i weekenden, fortæller mere om.

Her oplyste Nordsjællands Politi, at man på en enkelt weekend havde registreret 47 indbrud, eller forsøg på indbrud, i kredsen.

Politiet skrev, at en indbrudstyv først og fremmest går efter boliger, hvor der ikke er nogen hjemme.

Det er der en simpel og god grund til; begår du indbrud i et tomt hus, er der færre mennesker, der kan opdage dig, mens du er på rov.

Derfor er der stadig grund til at beskytte sig mod indbrud, så man ikke bliver en del af statistikken, faldende eller ej.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu