Stort fald i drukneulykker i Danmark

11. juni 2012 07:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Stort fald i drukneulykker i Danmark
Billede mangler

I 2010 mistede 48 personer livet i drukneulykker i Danmark – det er et fald på 30 procent siden 2001.
 
Mens der i årene 2001 til 2009 i gennemsnit druknede 69 personer om året, så skete der i 2010 et drastisk fald i antallet af drukneulykker, der ”kun” nåede på på 48. Det viser nye tal fra TrygFonden, der hvert år laver en national druknestatistik.
 
TrygFondens seneste nationale druknestatistik viser, at 48 personer omkom i forbindelse med en drukneulykke i Danmark i 2010, mens det gennemsnitlige antal personer, som mistede livet i en drukneulykke i perioden 2001-2009, var 69. Det svarer til et fald på 30 procent.
 
–          I de sidste 14 år har vi i TrygFonden Kystlivredning arbejdet målrettet på at mindske antallet af drukneulykker. Andre aktører – offentlige og private – har arbejdet efter samme mål, og derfor er vi rigtig glade for, at vi nu kan se et markant fald i antallet af fatale drukneulykker. Det er dog for tidligt at konkludere, at der er tale om en varig tendens. Men måske bliver vi klogere på det om et års tid. I mellemtiden vil vi fortsætte vores indsats for at højne bade- og vandsikkerheden i Danmark, siger René Højer, som er områdechef for sikkerhed i TrygFonden. 
 Midaldrende mænd hårdest ramt
Ifølge TrygFondens statistik er det mænd over 45 år, der har størst risiko for at lide druknedøden. To ud af tre drukneulykker i perioden fra 2001 til 2010 ramte personer over 45 år og 86 af alle drukneulykker sker for mænd.
–          Modsat af, hvad størstedelen tror, så sker de fleste drukneulykker ikke i strandkanten, men derimod på havne og i forbindelse med fritidssejlads. Her er det kendetegnende, at mange af de druknede havde alkohol i blodet og ikke bar redningsvest. Derfor er vi netop nu med til at køre en kampagne under navnet ”Brug Vesten”, som er rettet mod alle, der færdes på havet, siger René Højer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu