ANNONCE

Stort gennembrud i 37 år gammel forsvindingssag

25. september 2019 16:36 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Katrice Lee forsvandt som to-årig, men nu er en person anholdt.

Stort gennembrud i 37 år gammel forsvindingssag
I mere end 37 år har storsøster Natasha (tv.) og familien Lee kæmpet for at finde den forsvundne Katrice Lee (th.). Foto: Scanpix

For 37 år siden forsvandet den lille pige Katrice Lee, der dengang blot var en to-årig pige. Selvom kalenderen dengang sagde 1981, så er det en sag, der stadig bliver ved med at skabe overskrifter.

For mandag tilbageholdt militærpolitiet en mistænkt i Swindon. Det skriver The Sun.

Den to-årige pige formoder mand blev taget fra en barrak på hendes to års fødselsdag i den tyske by Paderborn, hvor hendes far var udstationeret.

Efter anholdelsen begyndte politiet at grave i haven hos den anholdte, har vidner beskrevet overfor britiske The Sun. Blandt andet har en nabo fortalt, hvordan politiet fandt en pose.

– De stoppede i en time og så blev de ved med at grave med værktøjer indtil sent på aftenen, udtaler vidner ifølge The Sun.

Artiklen fortsætter under videoen

37 år i helvede

Faderen til Katrice Lee er i dag 69 år og for den pensionerede major sergent, så har den nye anholdelse revet op i gamle sår.

– Vi vil alle gerne have svar. Vi har været i helvedet og tilbage gennem de sidste 37 år. Denne anholdelse bringer det hele tilbage og får det til at føles råt, siger han til The Sun.

Han forklarer videre, at man som forældre i en sådan sag ønsker en lykkelig slutning, men at det nok ikke er tilfældet her.

Katrice var ude at handle ind til fødselsdags te med sin mor Sharon, da datteren forsvandt. Og siden da har sagen været uopklaret.

Men efter årtier uden et gennembrud, så bekræftede hæren pludselig tirsdag, at man havde foretaget en anholdelse i sagen.

Holder kortene tæt

Hvor familien ønsker at få svar på så mange spørgsmål som muligt, så har en talsperson for det britiske royale militærpoliti.

– På nuværende tidspunkt i efterforskningen kan vi ikke kommentere yderligere, oplyste han.

I april 2018 foretog efterforskerne ellers en kæmpe udgravning i Paderborn, hvor over 100 soldater deltog i mere end fem uger.

Men efter den store udgravning stod efterforskerne stadig tilbage uden spor.

Dengang udtalte moderen Sharon sig i sagen.

– For næsten 37 år siden blev vores familie en del af en eksklusiv klub, som vi ikke bad om at blive medlem af. Vi blev forældre til et forsvundet barn. Jeg vil så inderligt ønske, at vi kunne afmelde det medlemskab. Og selvom jeg ønsker en eventyrlig slutning til vores historie, så er jeg klar over, at dette måske ikke er tilfældet, sagde Sharon dengang til The Sun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu