Stort røverlager beslaglagt ved tilfældighed

14. februar 2013 12:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Stort røverlager beslaglagt ved tilfældighed
Billede mangler

Det var lidt for mistænkeligt, da en gruppe mænd onsdag aften ved 21.15-tiden stod og læssede sorte sække af en lastbil på Valby Langgade i København.

 

En patruljevogn standsede for at undersøge sagen, som foreløbig er kulmineret med, at Københavns Politi har beslaglagt op til 20 europaller med tyvekoster, der menes at have været på vej til Irak.

»Det var sorte sække fyldt med Mac Pro-computere, så alene ved det første hug var der 80 Mac Pro, og så kiggede betjentene på et køkkenbord, hvor der lå en sort skraldesæk med 200 iPhones i. Så ringede de efter nogen, der vidste noget om tyvekoster, og vi har været her lige siden,« siger vicepolitiinspektør Tommy Laursen.

Politiet har foreløbig rekvireret to 40 fods containere til at opbevare de beslaglagte varer i. Der er foruden computere og telefoner tale om andre elektronikvarer som fjernsyn og computerskærme, og der er blandt andet fundet flere flyttekasser med varer fra Harald Nyborg.

»Jeg har aldrig set så meget før, for at være helt ærlig, og det kræver et ordentligt benarbejde nu, for det er jo europaller, der er fyldt med for eksempel den største og dyreste Dell-computer, som jeg står og kigger på lige nu,« siger han.

Politiet har foreløbig anholdt tre herboende irakere, der bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag klokken 14. Politiet mistænker mændene for at have opbygget lageret løbende med effekter fra indbrud over hele Danmark, og det formodes, at varerne var på vej ud af Danmark til Irak fra dækfirmaet »Iraq Posting«.

Der er foreløbig ikke andre mistænkte i sagen, som ventes at tage lang tid at komme til bunds i.

»Det kommer til at tage mange måneder. Den sidste lignende sag, hvor der kun var brug for én 40 fods container, der tog efterforskningen et år, da vi i Hamborg stoppede en container på vej til Libanon,« siger Tommy Laursen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu