Stort tillykke: Prinsesse fejrer fødselsdag

21. april 2019 11:07 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Prinsesse Isabella kan se frem en dag med fest og farver.

Den fulde titel med efterfølgende navn er “Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Isabella Henrietta Ingrid Margrethe”.

Ud over at være prinsesse er hun også komtesse af Monpezat.

Prinsesse Isabella fejrer sin 12 års fødselsdag i dag, søndag den 21. april – hun er det andet barn til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Dermed er hun nummer tre i den danske tronfølge efter først sin far og siden sin storebror.

Derfor er hun kun komtesse

Der er nogle regler i kongehuset, som man kan have svært ved at forstå. En af dem er, at Isabella er komtesse og ikke grevinde. Hendes brødre er nemlig grever af Monpezat, men det er der en helt særlig grund til.

En komtesse betyder nemlig i ordets grundbetydning, at de er grevens ugifte datter. Det vil sige, at for at være grevinde, så skal hun være gift med en adelig. Den adelige titel af greve går nemlig i generation til sønnerne uanset hvilke ægteskabelig status, de har.

Det betyder, at siden prins Joachim og kronprins Frederik blev grever af Montpezat tilbage i 2008, så har de to prinsers drengebørn fået titlen af grever, hvorimod at pigerne har fået tildelt titlen af komtesse.

Et helt gennemsnitligt lille pigebarn

Hun er den første danske prinsesse, der er født i Danmark, siden Dronning Anne-Maries fødsel i 1946 – og den første danske prinsesse, der er født i verden, siden Prinsesse Maria-Olympias fødsel i 1996.

Prinsesse Isabella blev født på Rigshospitalet i København den 21. april 2007 klokken 16.02 – og ud over prinsessetitlen og det royale skær var hun ganske gennemsnitlig.

Således vejede Isabella ved fødslen 3350 gram og målte 50 cm.

Dagen efter fødslen affyredes en 21 skuds kanonsalut fra Batteriet Sixtus og Kronborg for at markere fødslen.

Er begavet med hele seks faddere

Den lille prinsesse blev døbt den 1. juli  samme år i Fredensborg Slotskirke, hvor hun havde følgende seks faddere:

Dronning Mathilde af Belgien, prinsesse Alexia af Grækenland og Danmark, overlæge Nadine Johnston, direktør Christian Buchwald, major Peter Heering samt hofjægermesterinde Marie Louise Skeel.

Navnene har Isabella flere steder fra. Isabella er en form af navnet Elizabeth, som er kronprinsesse Marys andet fornavn, og desuden er Isabella født på den engelske dronning Elizabeth 2.’s fødselsdag.

Den 13. august 2013 begyndte Isabella sin skolegang på Tranegårdskolen, der er en almindelig folkeskole, i Gentofte Kommune.

Er opkaldt efter sine forfædre

Henrietta var navnet på Isabellas mormor, Henrietta “Etta” Clark Donaldson (født Horne), mens Ingrid var navnet på Isabellas oldemor, dronning Ingrid.

Og det sidste navn Margrethe giver nærmest sig selv – det er jo navnet på Isabellas farmor, dronning Margrethe.

Indtil hun blev navngivet, blev prinsessen kaldt for “lillepigen” både af sine forældre og af medierne. Isabella bliver ikke kaldt andet end ‘Bella’ i daglig tale.

Den 13. august 2013 begyndte Isabella sin skolegang på Tranegårdskolen, der er en almindelig folkeskole, i Gentofte Kommune.

Kilder: Kongehuset.dk, Wikipedia.org

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu