ANNONCE

Stort udbrud på højskole: Alle sendt hjem

21. august 2020 22:22 | Af: Newsbreak.dk

Silkeborg Højskole sender alle elever hjem

Stort udbrud på højskole: Alle sendt hjem
14 elever og én lærer er smittet på skolen. Foto: Scanpix

(Citathistorie fra Midtjyllands Avis)

Et corona-udbrud lukker nu Silkeborg Højskole. Det oplyser skolens forstander, Jacob Zakarias Eyermann, til Midtjyllands Avis.

14 elever og én ansat er blevet smittet med corona.

– Op til semesterstart har vi fulgt alle anbefalinger fra myndighederne om forsvarlig drift af højskolen. Alle elever blev bedt om at blive testet inden ankomst, ligesom vi har øget rengøringen, delt elever op i primære grupper og foretaget andre tiltag for at reducere risikoen for smitte. Alligevel har coronavirus altså sneget sig ind, siger højskoleforstander Jacob Zakarias Eyermann til Midtjyllands Avis.

Det begyndte med, at én elev og én lærer blev testet positiv, hvorfor højskolen fik sat gang i test af samtlige elever og lærere.

– Efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed forsøgte vi i første omgang at isolere og teste de nære kontakter til de smittede, som blev testet to gange. Alle andre elever er også blevet testet, men det har ikke været nok til at inddæmme smitten, så derfor lukker vi nu helt ned i en periode, siger Jacob Zakarias Eyermann.

– Der har selvfølgelig været rigtig mange negative test ud af de 160 elever og lærere. Men i dag er der dukket en hel del positive test op, så det eneste rigtige er at lukke skolen, siger Jacob Zakarias Eyermann.

Hjemsendelsen af samtlige elever på Silkeborg Højskole finder sted samme dag som Silkeborg Gymnasium valgte at sende alle sine elever hjem, efter at fem elever er blevet testet positive.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu