ANNONCE

Straffet for at spise frokost i firmabil uden rene hænder

26. maj 2020 09:20 | Af: Newsbreak.dk

Arbejdstilsynet har udstedt de første strakspåbud til virksomheder, der ikke har overholdt corona-retningslinjerne.

Straffet for at spise frokost i firmabil uden rene hænder
Arbejdstilsynet har udstedt 11 strakspåbud og 23 vejledninger til virksomheder, der ikke har overholdt Sundhedsstyrelsens retningslinjer om at forebygge risikoen for coronasmitte. Arkivfoto.

Citathistorie: A4 Medier

På to måneder har Arbejdstilsynet udstedt 11 strakspåbud og 23 vejledninger til virksomheder, der ikke har haft styr på Sundhedsstyrelsens retningslinjer om afstandskrav og hygiejne på arbejdspladserne.

Det viser en aktindsigt fra Arbejdstilsynet, skriver A4 Arbejdsmiljø.

Afgørelserne blev udstedt i perioden 13. marts til 13. maj 2020, hvor Danmark var delvist nedlukket på grund af coronakrisen.

I denne periode udførte Arbejdstilsynet 2.196 tilsyn med danske og udenlandske virksomheder.

De fleste afgørelser og vejledninger handler om manglende adgang til håndsprit og håndsæbe, beskidte toiletter og opholdsrum, og ansatte, der arbejder for tæt sammen.

Hovedparten af strakspåbuddene og vejledningerne er givet til virksomheder i bygge- og anlægsbranchen.

Her er der givet påbud

Den jyske montagevirksomhed, Dan-Alu A/S, fik den 4. maj et strakspåbud, fordi to ansatte spiste frokost i firmabilen uden forinden at have vasket hænder.

Den 11. maj 2020 modtog det italienske firma, Davi Filippo, der arbejder på byggepladsen ved det nye Odense Universitetshospital, et strakspåbud.

Tre udenlandske håndværkere arbejdede med ansigterne for tæt sammen, hvilket øger risikoen for smitte. Firmaet blev påbudt straks at udbedre forholdene.

Tandlægehuset Borgergade i Esbjerg fik et strakspåbud, fordi personalet brugte de samme mundbind gennem en hel arbejdsdag, og engangsovertrækskitler var også en mangelvare.

Endelig bragte en chauffør fra budfirmaet Semins Budservice ApS en pakke ind på et apotek med ødelagte latexhandsker, hvor fingrene stak ud. Den forseelse kostede ligeledes et strakspåbud.

Fokus på ulykkesforebyggelse

Siden den 14. april har Arbejdstilsynet fokuseret tilsynsindsatsen på ulykkesforebyggelse og på at mindske coronasmitte i udvalgte brancher. I starten drejede det sig om brancherne ‘Byggepladser, gartnerier og landbrug’, ‘Vejgodstransport’ og ‘Virksomheder omfattet af social dumping-indsatsen’.

Siden er det særlige coronatilsyn blevet udvidet til alle brancher, undtagen sundheds- og plejesektoren.

Branchen ’Opførelse og nedrivning af byggeri’ har i perioden 13. marts til 13. maj fået 617 tilsyn, mens hospitaler, døgninstitutioner og hjemmepleje kun har fået besøg af Arbejdstilsynet sammenlagt ni gange.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu