Stram fremtidskurs skaber enighed i SF

13. april 2012 09:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Stram fremtidskurs skaber enighed i SF
Billede mangler

SF’s ministre fremlægger i dag i enighed en fremtidsplan for Danmark på partiets landsmøde, som består af nedskæringer, skattestop og varsling af, at den offentlige sektor skal fylde mindre.
Dermed er partiets grønne fløj og partiets højrefløj enige om, hvilken retning SF og Danmark skal bevæge sig udad i fremtiden. Partiets venstrefløj ser imidlertid ud til at tabe den ophedede fløjkrig om partiets fremtidige profil, skriver Jyllands-Posten.
“Vi kommer til at træffe svære beslutninger. Det handler om at få Danmark ud af krisen, men endnu vigtigere er det, at vi skal træffe svære beslutninger for at forandre Danmark,” siger skatteminister Thor Möger Pedersen, som i fællesskab med partiformand Villy Søvndal er bannerførere for højrefløjen, på vegne af de fem SF-ministre til Jyllands-Posten.
Han peger blandt andet på, at den offentlige sektor bliver mindre i de kommende år.
“Jeg tør bare ikke sige, hvor meget mindre den bliver,” siger Thor Möger Pedersen og afviser samtidig, at skatterne vil stige i fremtiden.
“Vi har faktisk hævet skatterne til et tilpas niveau. Det er ikke en aktuel vej at hæve skatterne på hverken den korte eller mellemlange bane.”
Miljøminister Ida Auken (SF) og handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) er frontfigurer i den grønne fløj, og selv om de i sidste uge kritiserede Thor Möger Pedersens strategiske visioner for SF, er de nu enige med skatteministeren omkring den økonomiske kurs.
Partiets venstrefløj føler sig imidlertid udeladt. Flere af venstrefløjens profiler er således ærgerlige over ministrenes fælles udmelding.
“Det lyder slet ikke som klassisk SF-politik. En alliance mellem nogle ministre styrker desværre heller ikke vores alliance til vælgerne og virkeligheden,” siger medlem af landsledelsen, Poul Overlund-Sørensen, til Jyllands-Posten.
Kilde: Jyllands-Posten

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu