ANNONCE

Streaming-junglen: Det får du for pengene

4. april 2020 12:23 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Mangler du underholdning i disse dage, byder masser af streamingtjenester på gratis indhold - og du kan finde alt fra gamle klassikere til realityshows.

For tiden er mange danskere indendøre – trods det gode vejr – og derfor bliver der streamet en masse. Blandt andet har de mange mennesker indendøre fået tjenesten Netflix til at skrue ned for kvaliteten for at sikre serverne mod overbelastning.

Det kan dog være svært, hvis du ikke er så velbevandret i streamingverdenen. I løbet af de seneste år er udvalget af streamingtjenester nemlig eksploderet, og det kan være svært at finde ud af, hvor du skal lægge dine penge.

Claus Bülow Christensen, som er digital medieanalytiker og manden bag Copenhagen Future TV Conference, guider her til, hvordan du finder den tjeneste, der passer bedst til dit behov.

1) Få et overblik

Der findes flere hjemmesider, som har en samlet oversigt over alt det indhold, der ligger tilgængeligt på streamingtjenesterne.

– De tjenester er rigtig gode steder at starte, hvis man er på jagt efter noget nyt at se, og ellers gerne vil have overblik over streamingtjenesterne på markedet, siger Claus Bülow Christensen til Ritzau.

Du kan blandt andet kigge forbi den danskbaserede side Playpilot eller den internationale Justwatch.

2) Dansk indhold

Hvis du er på jagt efter dansk indhold, har både DR TV og TV2 Play en masse at byde på.

– Og hvis man er på jagt efter danske filmklassikere, så er danskfilmskat.dk et rigtig godt bud, siger Claus Bülow Christensen.

Du kan desuden finde originale nordiske tv-serier på både Viaplay og C More, mens Discoverys Dplay har dansk indhold i mange forskellige genrer, herunder krimi og reality. Noget kræver abonnement, men meget er gratis.

3) De nyeste film

Er du på jagt efter de nyeste film, kan du gå efter filmbutikkerne hos Blockbuster og Viaplay, hvor du kan leje eller købe film.

– De digitale butikker hos Apple og GooglePlay er også gode steder at kigge hen, siger Claus Bülow Christensen og tilføjer:

– Her kan man for tiden også finde en række nyere biograffilm, der ikke kunne vises i biograferne, da de lukkede på grund af coronakrisen.

Er du på udkig efter nichefilm, har Grand Teatret hjemmesiden grandhjemmebio.dk, hvor du kan leje både danske og internationale film.

4) De klassiske streamingtjenester

Er du på jagt efter et stort udvalg af især serier, kommer du ikke udenom en tjeneste som Netflix.

– Her er helt sikkert noget, man ikke har fundet endnu, siger Claus Bülow Christensen.

Alternativt er HBO Nordic et godt bud.

– Her er mange kvalitetsserier, man kun kan finde hos HBO – både helt nye og mange klassiske amerikanske serier, siger han og peger også på Amazon Prime Video.

– Mange danskere kender ikke Amazon Prime Video endnu, så den kan være rigtig god at prøve af, hvis man står og mangler noget helt nyt at se. Der er også virkelig mange ældre film, siger Claus Bülow Christensen.

5) Hvis du ikke vil betale

Langt de fleste streamingtjenester har en gratis prøveperiode på 14 eller 30 dage. Men hvis du er på udkig efter film og serier, du kan se gratis i længere perioder, er der også råd for det.

– Er man til reality-tv og den slags, er der masser helt gratis på Viafree – dog med reklamer, siger Claus Bülow Christensen.

Derudover kan du finde en del ældre spillefilm på YouTube, ligesom de danske bibliotekers tjeneste, Filmstriben, giver adgang til en række gratis film hver måned. Det kræver blot et lånerkort.

Derudover er DR som bekendt betalt over licensen, og på DR TV kan du finde både danske og udenlandske tv-serier.

Fakta

Det koster tjenesterne

– DR TV er altid gratis, og det samme gælder Filmstriben, YouTube og Viafree.

– TV2 Play tager mellem 39 og 139 kroner om måneden efter en 30 dages gratis prøveperiode.

– Netflix koster mellem 79 og 129 kroner.

– Dansk Filmskat koster 49 kroner om måneden efter 14 dages gratis prøveperiode.

– Dplay koster mellem 99 og 179 kroner om måneden efter prøveperiode på 14 dage.

– Viaplay koster 99 eller 199 kroner efter to ugers gratis adgang.

– C More koster 99 kroner om måneden efter en 14 dages gratis prøveperiode.

– HBO Nordic koster 99 kroner om måneden, men har også 14 dage uden beregning.

– Amazon Prime Video koster 5,99 euro eller knap 45 kroner om måneden. De første seks måneder kører tjenesten dog med halv pris for nye kunder – og de første syv dage er helt gratis.

Kilde: Ritzau

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu