Strejke: Frygt for store flyforsinkelser

1. juni 2012 00:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Strejke: Frygt for store flyforsinkelser
Billede mangler

Lange køer og store forsinkelser i flytrafikken vil blive konsekvensen fredag morgen i mange norske lufthavne, hvis ikke parterne i vægteroverenskomsten bliver enige.
Ansatte i G4S Aviation og Securitas Transport Aviation Security går i strejke fredag morgen klokken 06, hvis ikke der opnås enighed mellem arbejdsgiverorganisationen på den ene side og to lønmodtagerforbund på den anden.
Fristen for mægling udløber ved midnat natten til fredag, og torsdag aften er der fuld gang i forhandlingerne.
– Det er en krævende mægling. Det gør det ekstra krævende, at der er to lønmodtagerorganisationer med stor indbyrdes afstand i krav og forventninger, siger mægler Daf Nafstad torsdag aften.
Lønmodtagerorganisationen Parat har varslet, at organisationen vil lade 250 medlemmer på Oslo Lufthavn Gardermoen og 50 på Oslo Lufthavn Rygge gå i strejke.
Dertil kommer, at Norsk Arbeidsmandsforbund lader 150 strejke på Gardermoen.
En eventuel strejke vil få store konsekvenser for flytrafikken, der i praksis vil blive lammet både internt i landet og på de internationale ruter.
– Det er klart, at det påvirker mæglingen, når konsekvenserne af en strejke bliver så mærkbare. Der er tale om at være nødt til at lukke Gardermoen helt i løbet af nogle dages strejke, siger Nafstad og uddyber:
Mange, der arbejder på Oslo Gardermoen kan blive indirekte ramt af strejken. Et større antal bygningsarbejdere og et ukendt antal transportarbejdere kan blive spærret ude fra deres job, hvis sikkerhedspersonalet går i strejke.
Kilde: NTB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu