Stridende regioner byggede ikke bro hos transportminister

20. februar 2013 17:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Stridende regioner byggede ikke bro hos transportminister
Billede mangler

Onsdagens møde hos transportminister Henrik Dam Kristensen (S) om en mulig Kattegatforbindelse bragte ikke Region Midtjylland og Region Syddanmark tættere på hinanden. De to regioner er ikke ligefrem på bølgelængde, når det handler om en eventuel forbindelse over Kattegat.

 

Poul-Erik Svendsen (S), fungerende regionsrådsformand i Syddanmark, kræver efter onsdagens møde, at man ser på konsekvenserne af en Kattegatforbindelse i forhold til Fyn, Trekantområdet, Vest- og Sønderjylland.

»Man kan ikke bare se isoleret på en Kattegatforbindelse og så på et tidspunkt stemme for eller imod. Den skal ses i relation til Det store H, som vi har bygget vores infrastruktur op omkring siden 1930erne, og ikke mindst de konsekvenser, en fast forbindelse mellem Jylland og Sjælland vil få for alle dele af Danmark. Det lægger ministeren selv op til i sin indbydelse, og det er et ufravigeligt krav, hvis vi fra syddansk side skal gå ind i seriøse drøftelser om forbindelsen,« siger han og uddyber:

»Kattegatforbindelsen koster op mod 150 milliarder kroner, og den vil betyde et stop for investeringer i infrastrukturen andre steder i landet. Derfor er vi nødt til at holde den eventuelle bro op mod de trængselsproblemer, vi oplever omkring Det store H,« siger Poul-Erik Svendsen.

Bent Hansen, regionrådsformand i Midtjylland, mener, det er selvfølgeligt at vurdere de landsdækkende konsekvenser af en Kattegatforbindelse:

»Formålet med dette møde og de kommende er at sikre det bedste og mest gennemarbejdede tekniske grundlag for at vurdere konsekvenserne af en eventuel Kattegatbro. Det, det drejer sig om, er alene at få det bedst mulige tekniske beslutningsgrundlag,« siger han.

21Søndag på DR afslørede søndag aften, at Region Syddanmark har brugt omkring en million kroner på en medieindsats, der skulle skabe »tvivl og usikkerhed om Kattegatprojektets muligheder«.

Bent Hansen håber, at de to regioner evner at begrave stridsøksen:

»Nu skal vi have fejet fnidderet væk og realiteterne på bordet. Det er det, ministeren går efter, og det er dybt prisværdigt. Det (fnidderet, red.) har ikke været særligt kønt at se på. Jeg håber, vi i fællesskab kan undgå, det gentager sig,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu