Strier anker EBH-dom

9. marts 2013 09:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Strier anker EBH-dom
Billede mangler

Tidligere direktør i EBH Bank, Finn Strier Poulsen, anker nu den dom på fem måneders ubetinget fængsel for grov kursmanipulation, som han blev idømt fredag. Det skriver nordjyske.dk.

 

Meddelelsen om anken kommer ifølge avisen fra Strier Poulsens advokat, Arvid Andersen. 

Foruden den tidligere direktør blev også tidligere direktør i Sparekassen Himmerland Svend Jørgensen idømt fem måneders fængsel, ligesom tre mellemledere fra de to banker blev idømt tre måneders fængsel.

De blev kendt skyldige i at have været med til at købe aktier i Sparekassen Himmerland for cirka fire mio. kr. til kurs 600 i en periode på halvanden måned i 2008.

Derudover fik Sparekassen Himmerland en bøde på fem mio. kr.

Sagen drejer sig om de sidste otte uger op til EBH Bank tilbage i 2008 krakkede. Anklagen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet lød på, at direktørerne sammen med medarbejderne havde holdt kursen på aktier i Sparekassen Himmerland kunstigt oppe på kurs 600.

Det skete ved at EBH købte aktier for cirka 8,7 mio. kr. Efter periodens udløb raslede aktien ned til kurs 330, og anklagemyndigheden har tidligere udtalt, at det var den hidtil groveste sag om kursmanipulation.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu