Struer dumper Vestagers robotstøvsugere

8. februar 2013 11:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Struer dumper Vestagers robotstøvsugere
Billede mangler

Robotstøvsugere kommer ikke til at samle småkagekrummer op på gulvtæpper hos de ældre i Struer Kommune.

 

12 udvalgte borgere i kommunens hjemmepleje har haft tre robotstøvsugere i rotation for at se, om de kan erstatte den støvsugning, som hjemmehjælperne hidtil har klaret. Og det kan de ikke, konkluderer Struer Kommunes socialudvalgsformand, Grethe Hestbech (SF).

»Jeg ved godt, at robotstøvsugerne breder sig som en steppebrand i andre kommuner, men her i Struer kan vi ikke stå inde for kvaliteten. Den er god til at tage det værste, men der er stadig brug for almindelig støvsugning,« siger Grethe Hestbech, der selv har afprøvet robotstøvsugeren ifølge Ældre Sagens hjemmeside.

»En robotstøvsuger fungerer fint på store flader, men dur ikke i små hjem med bordben og dørtrin. Den kan med andre ord ikke afløse en hjemmehjælper,« understreger hun.

Indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestagers (R) meldte i begyndelsen af 2012 ud, at det skal være fuldt lovligt for kommunernes hjemmepleje at give afslag på støvsugning i de ældres hjem for i stedet at bede borgerne anskaffe sig en robotstøvsuger, der kan gøre arbejdet.

Men det vil ifølge erfaringerne fra Struer give mere beskidte hjem hos de ældre.

Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup, mener i stedet, at kommunerne selv bør gøre brug af robotstøvsugerne, så de kan spare penge på rengøringspersonale.

»Kommuner kan klart hente de største besparelser ved at indføre robotstøvsugeren hos dem selv, før de kaster sig over hjemmeplejen. Tænk på hvor mange kvadratmeter der skal støvsuges i den offentlige sektor. Man kan spare flere hundrede rengøringsfolk,« siger Bjarne Hastrup til Ældre Sagens hjemmeside.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu