Studerende arbejder gratis for kontakter

31. maj 2012 12:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Studerende arbejder gratis for kontakter
Billede mangler

Et halvt års praktik i DR, en politisk pressetjeneste eller et helt tredje sted.
Tilbuddet lyder lovende for studerende, som gerne vil have koblet noget praktisk til de mange år på universitet, og samtidig får de kontakter i erhvervslivet.
En opgørelse foretaget af Move On, der administrerer danske universiteters jobbanker, viser, at efterspørgslen på praktikanter er vokset eksplosivt det seneste år, skriver Politiken.
I de første fem måneder af 2012 blev 1520 praktikstillinger slået op mod 1083 i sammen periode sidste år, og det bekymrer arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Henning Jørgensen.
– På dele af arbejdsmarkedet er konkurrencen i dag så stor, at du vil gøre alt for at fedte dig ind. Det gælder også at tage et praktikjob, hvor det mere handler om at være gratis arbejdskraft end om et uddannelsesforløb, siger Henning Jørgensen til avisen.
Tendensen bliver genkendt i Dansk Magisterforening.
– I mange tilfælde er det ikke de bedste forhold, som de studerende arbejder under. Mange arbejder fuldtid i et helt semester og må nedprioritere studierne, siger formand for de studerende Katrine Kier Nielsen, som mener, der er direkte sammenhæng mellem det pressede jobmarked og de mange ulønnede praktikpladser.
Dansk Industri hilser derimod tendensen velkommen og mener, at praktiken klæder de studerende bedre på til arbejdsmarkedet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu