ANNONCE

Studerende arbejder gratis under studietiden

1. december 2011 08:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Studerende arbejder gratis under studietiden
Billede mangler

Studerende på landets universiteter er så bange for at ryge ud i arbejdsløshed, at de er parate til at arbejde gratis.
En stikprøve foretaget af Dansk Magisterforening blandt godt 500 studerende viser, at to ud af tre har arbejdet i ulønnet praktik i løbet af studietiden, skriver Berlingske.
Hver tredje har endda forlænget studietiden på grund af praktikken.
Kasper Ditlevsen, formand for 9.000 studerende i Dansk Magisterforening, siger, at arbejdsgiverne stiller langt højere krav til erfaring i øjeblikket, fordi de “kan vælge og vrage”.
“Som udgangspunkt har vi ikke noget imod praktikophold, men presset er blevet så stort, at studerende vælger at gå i praktik gratis og uden at få merit. Nogle føler sig nødsaget til at tage lån i banken for at kunne arbejde gratis,” siger Kasper Ditlevsen til Berlingske.
Fagforbundet Kommunikation og Sprog frygter, at Danmark er ved at skabe et arbejdsmarked for gratis akademisk arbejdskraft sådan som man ser det i andre lande.
“Krisen betyder, at grænserne rykker sig for, hvad de studerende er parate til for at komme ind på arbejdsmarkedet. Det kan være svært at få den enkelte til at stille krav om løn og merit, hvis deres medstuderende ikke gør det. Derfor vil vi gerne i dialog med arbejdsgiverne,” siger formand Per Lindegaard Hjort til Berlingske.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu