Studerende frygter ny kvoteaftale

3. marts 2012 17:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Studerende frygter ny kvoteaftale
Billede mangler

Drømmestudiet risikerer at ryge længere væk for studerende med sløje karakterer. For selvom uddannelsesminister Morten Østergaard i dag lagde op til, at flere skal optages på kvote 2, så frygter de studerende, at det vil få den stik modsatte effekt.
Det siger Torben Holm, der er formand i Danske Studerendes Fællesråd.
“Der er sendt et klart signal om, at man vil højne kvote 2-optaget, så det vil være i modstrid med ministeriets hensigt, hvis det ikke også sker,” siger Torben Holm til Newspaq.
Uddannelsesminister Morten Østergaard vil fremover lade det være op til universiteterne, hvor mange de vil optage på kvote 2 for at få flere ind, der ikke nødvendigvis har et højt snit med fra gymnasiet.
Men da der ikke er nogen nedre grænse for, hvor mange, der skal optages på kvote 2, frygter Torben Holm, at universiteterne bare vil udnytte reglen til kun at optage kvote 1-ansøgere. Det er nemlig billigere i administration, forklarer han.
Og den risiko er til stede siger formand for rektorkollegiet, Jens Oddershede.
“Det er jo ulig nemmere, at vurdere på et parameter, nemlig en karakter, end at skulle gøre det på flere parametre, som man som oftest gør det på kvote 2,” siger Jens Oddershede.
Han regner med, at nogle uddannelser vil sænke kvote 2-optaget, men han vil ikke komme med et skud på, om universiteterne under et, vil optage flere eller færre kvote 2-ansøgere med de nye regler. Han regner dog med, at der bliver optaget lidt flere på kvote 2 på Syddansk Universitet, hvor han selv er rektor.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu