Studerende: Vi tager ansvar

4. februar 2013 09:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Studerende: Vi tager ansvar
Billede mangler

Når uddannelsesminister Morten Østergaard (R) efterlyser mere ansvarsbevidsthed fra de studerende, så er det ikke noget, han behøver at vente på at opleve. De danske studerende er nemlig meget ansvarsfulde, lyder det fra Danske Studerendes Fællesråd.

 

– Jeg glæder mig til at høre, hvad det præcis betyder. Jeg glæder mig til at høre, hvad han (ministeren, red.) mener med at tage ansvar. De studerende, jeg møder og taler med, er enormt ansvarsbevidste mennesker. De tager ansvar for deres studier, de tager ansvar for at uddanne sig, og de tager ansvar for at komme igennem deres studier og tilbyde sig selv og bidrage som velkvalificeret arbejdskraft til Danmark, siger formand Jakob Ruggaard.

Og for at de studerende skal kunne blive ved med at tage ansvar og for eksempel skynde sig at komme ud på arbejdsmarkedet, som uddannelsesministeren ønsker, skal rammerne være i orden. Blandt andet ved at fastholde det sjette SU-år, lyder det,

– Man skal sørge for, at de studerende har mulighed for at blive færdige så let som muligt. Studerende bliver jo ikke forsinket for sjov. De bliver for eksempel forsinket, hvis de får et barn, så kan det være svært at studere på fuld tid. De kan blive forsinket, hvis de bliver syge, eller på grund af administrationsproblemer på universiteterne eller andre uddannelsesinstitutioner, siger Jakob Ruggaard.

– Der er en række gode grunde til, at man kan blive en lille smule forsinket, og det er derfor, det sjette SU-år er der. Det er der for at sikre, at man har mulighed for at blive færdig alligevel, siger han.

Danske Studerendes Fællesråd håber således, at en kommende uddannelsesreform holder fast i netop denne mulighed.

– Jeg synes, at det at holde fast i det sjette SU-år er meget ansvarlig uddannelsespolitik, for det er det, der sikrer, at så mange af mine studiekammerater som muligt gennemfører en lang videregående uddannelse, siger Jakob Ruggaard.

– Jeg er enig i, at studerende skal tage ansvar, og det er også min oplevelse, at vi gør det i rigtig høj grad.

Det er ventet, at regeringen i løbet af foråret fremlægger en reform af uddannelsessystemet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu