ANNONCE

Studie af covid-19 smittede rejser spørgsmål

2. oktober 2020 19:43 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Studiet indikerer, at lugtesansen måske spiller en større rolle end ventet, når man ser på covid-19-smitte.

Studie af covid-19 smittede rejser spørgsmål
Studiet indikerer, at lugtesansen forsvinder som et symptom på covid-19. Genrefoto.

Symptomer på coronavirus covid-19 er ifølge Sundhedsstyrelsen sammenlignelige med symptomer på influenza, eksempelvis i form af tør hoste og feber.

Derudover har flere personer, der har været smittet med covid-19, fortalt om, hvordan de har mistet evnen til at smage og lugte, og nu har University College London undersøgt det fænomen nærmere. Det skriver BBC.

I studiet har forskere fokuseret på 590 personer, der i løbet af året har mistet lugtesansen og opdaget, af 80% af disse havde antistoffer i deres blod. Altså havde de været smittet med covid-19.

40% af de 80% havde ikke oplevet andre symptomer på, at de havde været smittet med sygdommen, og spørgsmålet er, om manglende lugtesans er en bedre indikator på, om du har covid-19 end så meget andet.

Kan du lugte?

Det er professor Rachel Batterham, der er leder af undersøgelsen. Hun fortæller, at ingen af de 590 personer udviste voldsomme symptomer på covid-19. Det er derfor usikkert, om undersøgelsen er repræsentativ og i fremtiden kan bruges til at sige noget om, hvilke symptomer på covid-19, man skal holde øje med.

Rachel Batterham siger, ifølge BBC, at studiet for nu kan bruges som guideline til folk, der overvejer, om de er smittet med covid-19.

Hvis du pludselig opdager, at du ikke kan lugte parfume, klor, tandpasta eller kaffe, og andre af dagligdagens lugte, uden at du har en tilstoppet næse, bør du overveje, om du kan være smittet med covid-19.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu