ANNONCE

Studiebøger med æselører i høj kurs

27. august 2012 12:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Studiebøger med æselører i høj kurs
Billede mangler

5.000 kroner er ikke en ualmindelig udgift til bøger, når unge tager hul på studierne efter sommerferien.
Derfor bliver brugte bøger og kompendier med kruseduller og kaffepletter i stigende grad handlet på landets største handelsportal dba.dk
Her er antallet af jurabøger, antologier, biologikompendier og andet studiemateriale til salg væltet ind på siderne i de seneste tre uger.
Med 8.225 nye annoncer under studiebøger er antallet steget med 35 procent.
– Vi synes, det er meget. Det er næsten dobbelt så meget som tidligere op til studiestart. Og det skyldes nok, at de studerende har fået øjnene op for, at hvis de sælger deres bøger på nettet, så er det penge lige ned i lommen, siger senior manager Simon Karsø.
Og det er ikke, fordi studiebøgerne samler kosmisk støv på de virtuelle bogreoler. Antallet af købere til bøgerne er nemlig steget med 31 procent.
Når tallene fra dba.dk kommer nærmere under lup, viser det sig, at der forskel på omfanget af handlen i de fire store studiebyer.
I Århus er antallet af studiebøger til salg steget med 54 procent i løbet af de seneste tre uger. I Odense er det 53 procent.
I Aalborg er stigningen knap så stor med 39 procent, mens de studerende i København “kun” har udbudt 24 procent flere studiebøger til salg på nettet.
– Der er åbenbart noget, der tyder på, at i de respektive studiebyer har de måske luret det smarte i at handle brugt på nettet lige lidt før københavnerne, siger Simon Karsø.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu