ANNONCE

Styrelse advarer mod farligt legetøj

27. april 2021 18:08 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Her er det farlige legetøj, som Sikkerhedsstyrelsen nu tilbagekalder

Se flere fotos i billedgalleriet herover

Det ser uskyldigt og kreativt ud, men i virkeligheden kan det være meget farligt. Og hvis skaden er sket, så er der intet andet at gøre, end at operere legetøjet væk.

Små, stærke magneter, som danner et mønster eller en kube, er blevet solgt i danske butikker. Men nu bliver de kaldt tilbage. Sikkerhedsstyrelsen har i dag frigivet en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at alle samlesæt med små magnetiske dele bliver betragtet som legetøj og skal behandles derefter.

Faren ligger i, at børn kan spise flere af de små magneter, hvorefter de kan gøre skade på organerne. Det sker, da de kan samle sig og sidde fast på tværs af organer eller tarme. Det er helt specifikt produktet Neocube Magnetic Balls, som styrelsen advarer mod, men lignende produkter bliver betragtet på samme måde.

Hvis en skade opstår på organerne som følge af magneter, kan det give influenzalignende symptomer. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen kommer børn og unge nogle gange til at indtage magneterne, fordi, de bruger dem som snyde-piercinger.

Pixojet, som har solgt produktet beder forbrugere kontakte dem, hvis de har købt produktet.

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu