ANNONCE

Styrelse regner med flere smittede danskere

27. februar 2020 08:10 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Den første dansker er bekræftet smittet med coronavirus. Myndighederne forventer flere tilfælde den næste tid.

Efter at den første dansker er blevet smittet med coronavirus, må der forventes at komme flere tilfælde i den næste tid.

Det vurderer Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter videoen

Flere tilfælde på vej

Vurderingen kommer, efter at en dansker natten til torsdag er blevet konstateret smittet med virusset. Personen er den første dansker til at blive testet positiv for coronavirus, som også går under navnet Covid-19.

– Efter udviklingen i Italien over weekenden, havde vi forventet snart at se tilfælde af Covid-19 i Danmark, så vi er ikke overraskede, og vi må forvente at se flere tilfælde i de kommende dage og uger, skriver Sundhedsstyrelsen.

Fortsat lav risiko

Tilfældet med den smittede ændrer ikke på den aktuelle risikovurdering, som Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen udsendte tidligere i denne uge.

I den vurderes der at være en lav risiko for, at der vil komme udbredt smitte i Danmark, og lav risiko for at det danske sundhedsvæsen bliver udfordret.

På trods af at risikovurderingen fortsat er lav, så ser sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke alvorligt på situationen.

– Vi tager den nye situation meget alvorligt. Arbejdet med at inddæmme og opspore er nu gået i gang.

– Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at undgå at sygdommen breder sig i Danmark, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Hjem fra ferie

Ifølge TV2 er den smittede dansker en medarbejder på tv-stationen.

Den smittede kom mandag i denne uge hjem fra skiferie i det nordlige Italien, hvor der på det seneste har været konstateret flere tilfælde af coronavirus.

Efter at den smittede kom tilbage til Danmark, har vedkommende på skift haft blandt andet hoste og feber. Det er nogle af symptomerne på virusset.

Meldingen kom som noget af et chok, fortæller han i et Facebook-opslag ifølge TV2.

– Vi er selvfølgelig dybt rystede over, at det, vi troede var stærkt usandsynligt, nu er vores virkelighed, skriver Jakob Tage Ramlyng ifølge TV2.

Natten til torsdag blev personen sammen med sin kone og søn testet for smitte. Mens mandens test viste sig at være positiv, så var konens og sønnens test negative.

Isolation i hjemmet

– Sygehuset har aftalt, at familien fortsætter med at være i hjemmeisolation, da de er velbefindende og ikke har behov for sygehusbehandling.

– Sygehuset vil være i daglig kontakt med familien, og hvis de får behov for undersøgelse eller behandling på sygehus, kan de straks blive indlagt, skriver Sundhedsstyrelsen i pressemeddelelsen.

Jakob Tage Ramlyng skulle han være “ved godt mod”, selv om han også er træt, har ondt i halsen og hoster.

– Det bliver helt uvirkeligt at skulle være spærret inde i to uger, men vi prøver at få det bedste ud af det, skriver han ifølge mediet.

Styrelsen for Patientsikkerhed har været i kontakt med familien og aftalt, at de er i hjemmekarantæne med daglig tæt kontrol.

Styrelsen for Patientsikkerhed er samtidig gået i gang med at opspore personer, der kan have været i tæt kontakt med patienten.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu