Styrelse revser banker for manglende konkurrence

10. april 2013 09:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Styrelse revser banker for manglende konkurrence
Billede mangler

Konkurrencen på bankmarkedet for privatkunder kan blive »mere effektiv«, end det er tilfældet i dag. Det er konklusionen i en ny rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der påpeger, at bankerne ikke i tilstrækkeligt omfang udfordrer hinanden på pris.

 

Mangel på konkurrence betyder, at bankerne ikke kæmper om at holde omkostningerne i skak og dermed ikke tilskyndes »at holde priserne nede«, vurderer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der mener, at det kan medføre højere omkostninger for forbrugerne end ellers.

Af rapporten fremgår det, at mindre end hver femte bank vurderer gebyrsatser og rentesatser som vigtige konkurrenceparametre. Og det er et problem, hvis forbrugerne skal sikres den bedst mulige pris.

»Der er et stort potentiale for at styrke priskonkurrencen på bankmarkedet. En skarpere priskonkurrence vil øge bankernes fokus på at holde omkostningerne nede. Det vil gavne forbrugerne«, skriver Forbruger- og Konkurrencestyrelsens direktør, Agnete Gersing i en pressemeddelelse.

Det får nu Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at anbefale fem nye tiltag, der skal være med til at styrke priskonkurrencen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu