Styrk dit barns læring gennem hobbies

17. marts 2019 21:19 | Af: Sponsoreret Artikel

Fritidsinteresser er afgørende for hvor godt dit barn klarer sig i skolen

Styrk dit barns læring gennem hobbies
Foto: Jubii Media Group.

Tænker du, at dit folkeskolebarn har udfordringer i et eller flere fag, så er benhård lektielæsning ikke nødvendigvis den bedste løsning. Flere og flere studier viser, at børn, der løbende har fået lov at fordybe sig i en fritidsinteresse ved siden af skolen, får bedre karakterer senere hen i skoletiden og er mere vedholdende i deres valg af uddannelse.

Når barnet over flere år fordyber sig i et selvvalgt emne eller styrker og træner sine evner indenfor for eksempel en sportsgren eller et kreativt fag, udvikler det nemlig også nemmere brede evner. Barnet lærer ikke at give op, når noget kræver tid og øvelse at lære, og det får automatisk belønning for at gøre en indsats og koncentrere sig. Den systematiske læring, som barnet må gå ind i, når man for eksempel vil lære at spille guitar eller trommer, kan barnet spejle i matematik eller grammatik.

At en sport eller fritidsinteresse styrker barnets sociale evner og selvtillid er heller ikke nogen nyhed, men desværre kan vi som forældre nemt glemme at prioritere og sætte tid og økonomi af til at støtte barnet. Skolens pres med gode karakterer og læringsmål tager meget af vores opmærksomhed, når vi skal vurdere om det går godt med ungerne. Men et barn må også have mulighed for at styrke sin personlighed med andet end at være “godt med i” dansk eller fysik – det giver en stor glæde for et barn at fremvise sine evner og fortælle om netop sit specialområde, uanset om det så er indenfor modelbyggeri eller badminton.

Du må selvfølgelig være klar på, at det i perioder kan være hård læring for barnet: Det tager nogle gange længere tid for én selv at lære alle dansetrinene udenad, end det gør for nogle af de andre på danseholdet, og når man skal lære at svømme og dykke, så sluger man nogle gange lidt vand, og det kan gøre én nervøs for at svømme næste gang. Det vigtige her er selvfølgelig, at du på en rimelig måde støtter barnet, men også opmuntrer det, så det ikke giver op og lader interessen flyve.

Et andet aspekt ved børns fritidsinteresser er, at det kan være dyrt både med medlemsskab og udstyr. Derfor skal du selvfølgelig finde ud af, hvor seriøs interessen for at begynde er, så du ikke ender med at smide penge ud af vinduet til ishockeyskøjter eller klarinetter. Men mærker du barnets fascination over længere tid, så er der ingen grund til at tøve, også selvom det kan være en lidt større udbetaling til udstyret for at komme i gang – et sted skal man jo starte! Eventuelt kan du undersøge på Quicklån.com, om et mindre lån vil være godt givet ud for at få purken sat godt i vej.

Produceret af: Jubii Media Group

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu