Suarez mod Bale: Premier Leagues superduel

9. marts 2013 15:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Suarez mod Bale: Premier Leagues superduel
Billede mangler

Lige for tiden løber Gareth Bale stærkt. Han løber fra alle sine modstandere, og han løber med al opmærksomhed.

Men som altid, når et fænomen opstår, er der nogen, der ikke køber hypen. I England er det Jamie Redknapp.

Den tidligere Liverpool- og Tottenham-spiller, der nu er ekspertkommentator hos Sky Sports, køber nemlig ikke det bredt anerkendte synspunkt, at Gareth Bale har været sæsonens med afstand bedste Premier League-spiller.

– Suarez har hele tiden spillet på et højt niveau igennem sæsonen og scoret 21 mål, hvilket gør ham til topscorer i Premier League. Det er denne stabilitet, der gør, at han efter min mening akkurat har været bedre end Bale, siger Jamie Redknapp med henvisning til, at Bale blot havde nettet seks gange før jul.

Nu står Tottenham-supernovaen noteret for 16 Premier League-træffere.

Luis Suarez er gået fra en være en paria i Premier League til en sublim målscorer og bærer nu Liverpool på sine skuldre, siger Tottenham-træner André Villas-Boas.

– Han er en fremragende spiller, der gør hele forskellen for Liverpool. Han løfter og bærer holdet på sine skuldre med sin evne til at score mål, siger Villas-Boas.

Uruguayaneren har alle dage været et mystisk Premier League-bekendtskab.

Han blev hentet til Liverpool fra Ajax i januar 2011 som en mesterlig afslutter, skræddersyet til at æde al nedfald fra tårnhøje Andy Carroll i Kenny Dalglishs system, men Suarez’ første år i Liverpool blev slemt plettet af racisme-sagen mod Manchester Uniteds Patrice Evra.

Det kostede ham otte dage på sidelinjen. Og når omtalen af Suarez ikke handlede om racisme, blev han revset for at smide sig alt for let i forsøg på at vinde straffespark.

Dén dårlige vane er der stadig hos Suarez, men den viser ikke sit grimme hoved lige så ofte længere. I stedet er han blevet en inspirator for sit hold og en pestilens for modstanderne.

Manager Brendan Rodgers forventer endda, at Luis Suarez kan udligne Robbie Fowlers klubrekord på 28 sæsonmål.

– Det er en fyr, der prøver at ændre sit liv og vænne sig til den engelske kultur. Jeg ser det på nært hold. Luis er meget sulten, og jeg forventer, at han kommer tæt på rekorden over de sidste 10 kampe, siger Rodgers.

Liverpool er 12 point efter Tottenham på Premier Leagues tredjeplads. Men Merseyside-klubben viser spæde tegn på den stabilitet, som Brendan Rodgers har brug for, hvis Merseyside-klubben skal udfordre om Champions League-pladserne næste år.

Særligt inspireret af trioen Suarez og nyindkøbene Daniel Sturridge fra Chelsea og Philippe Coutinho fra Inter Milan har givet Liverpool en offensiv gnist, som skal teste Tottenham, et af Premier Leagues mest velorganiserede hold.

Liverpool har i de seneste to kampe tævet Swansea og Wigan med 9-0, men mangler stadig at slå et hold højere placeret end sig selv i år.

Tottenham er også i flyvende form efter at have udslettet Inter Milan på hjemmebane i Europa League og med Premier League-sejre over London-rivalerne Arsenal og West Ham i bagagen.Liverpool møder Tottenham på Anfield søndag klokken 17. Kampen vises direkte på 6’eren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu